Ballon d’ Or 2017: Σημαντική «αγγλική» εκπροσώπηση για την Χρυσή Μπάλα

Με επτά παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, και αρκετούς που έχουν φορέσει φανέλα αγγλικών συλλόγων στο παρελθόν, απαρτίζεται μέρος της λίστας των 30 φιναλίστ για την Χρυσή Μπάλα του 2017. Λίβερπουλ και Τσέλσι αυτές από την Αγγλία με τις περισσότερες εκπροσωπήσεις. 



Ballon d’ Or 2017: Σημαντική «αγγλική» εκπροσώπηση για την Χρυσή Μπάλα

Η «Ballon d’ Or» όπως είναι στα γαλλικά το όνομα του βραβείου αναζητά νέο κάτοχο για το 2017 μετά την κατάκτησή της από τον Κριστιάνο Ρονάλντο πέρυσι.

Φυσικά ο Πορτογάλος θα είναι κανονικά ανάμεσα στους υποψήφιους και για την φετινή έκδοση, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο μεγάλος αγωνιστικός του αντίπαλος, και ο μοναδικός άλλος που παίρνει το βραβείο τα τελευταία χρόνια μετά από εκείνο που είχε πάρει ο Κακά το 2007, Λιονέλ Μέσι. Οι δυο τους θα έχουν να κοντράρουν κατά πάσα πιθανότητα τον Νέιμαρ στην τελική τριάδα, με τον Βραζιλιάνο να έχει γίνει από το καλοκαίρι το πρώτο βιολί στην καλοστημένη Παρί Σεν Ζερμέν.

Σάρωσε στις υποψηφιότητες η για δεύτερη διαδοχική σεζόν Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, που μαζί με τον Κριστιάνο (σ.σ ανακοινώθηκε στους τελευταίους πέντε... έτσι για το σασπένς) απαριθμεί επτά ποδοσφαιριστές στην τελική λίστα. Όσους έχουν δηλαδή όλοι οι αγγλικοί σύλλογοι μαζί, με τους: Φιλίπε Κουτίνιο (Βραζιλία), Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη), Ενγκολό Καντέ (Γαλλία), Εντέν Αζάρ (Βέλγιο), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο), Νταβίδ Ντε Χέα (Ισπανία) και Χάρι Κέιν (Αγγλία).

Ο μοναδικός Άγγλος διεθνής στους 30 είναι ο Χάρι Κέιν, που στην ουσία παίρνει τη θέση του Τζέιμι Βάρντι από πέρυσι. Εκτός συγκριτικά με το 2016 έμεινε και ο «Διόσκουρός» του στην Λέστερ, Ρίγιαντ Μάχρεζ, ενώ σημαντική απουσία είναι βεβαίως – βεβαίως και αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αυτό το διάστημα παραμένει τραυματίας. Ακριβώς το αυτό ισχύει και για τον Πολ Πογκμπά, σε μια απουσία που προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Εκτός τελικής λίστας και ο Σέρχιο Αγουέρο, σε ένα ακόμη αρκετά ηχηρό «μπαμ».

«Στο Top-3 για το Puskas Award η... αλητεία του Ζιρού (Video)»

Συνολικά είναι αρκετοί αυτοί που πέρυσι έπαιζαν (είτε παίζουν ακόμη) σε αγγλική ομάδα, ήταν στην λίστα και φέτος δεν είναι, με τους Γάλλους Ντιμιτρί Παγιέ (πλέον Μαρσέιγ) και Ουγκό Γιορίς (αρχηγός Τότεναμ) να μην συμπεριλαμβάνονται επίσης.

«Παρέα» στους τερματοφάλακες έχει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με τον Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης και πρόσφατο αντίπαλο της εθνικής Αγγλίας με τη φανέλα της Σλοβενίας στο ματς το οποίο τα «τρία λιοντάρια» εξασφάλισαν την απευθείας παρουσία τους στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, να μπαίνει επίσης στην τελική λίστα. Σαφώς παρών και ο Νταβίδ Ντε Χέα, εκτός μένει ο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος είναι καιρό τραυματίας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι*:

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούκα Μόντριτς (Κροατία), Μαρσέλο (Βραζιλία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Τόνι Κρόος (Γερμανία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία), Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία), Ίσκο (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα: Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία), Αντουάν Γκριζμάν (Γαλλία)

Λίβερπουλ: Φιλίπε Κουτίνιο (Βραζιλία), Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη)

Τσέλσι: Ενγκολό Καντέ (Γαλλία), Εντέν Αζάρ (Βέλγιο)

Μάντσεστερ Σίτι: Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νταβίδ Ντε Χέα (Ισπανία)

Τότεναμ: Χάρι Κέιν (Αγγλία)

Γιουβέντους: Πάουλο Ντιμπάλα (Αργεντινή), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία)

Νάπολι: Ντρις Μέρτενς (Βέλγιο)

Μίλαν: Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία)

Ρόμα: Έντιν Τζέκο (Βοσνία)

Παρί Σεν Ζερμέν: Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη), Νέιμαρ (Βραζιλία), Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία)

Μονακό: Ραδαμέλ Φαλκάο (Κολομβία)

Μπάγερν Μονάχου: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία), Ματς Χούμελς (Γερμανία)

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν)

*Με υπογραμμισμένα όσοι έχουν παίξει Αγγλία