Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη για το Μουντιάλ του 2030

Υποψηφιότητα για από κοινού ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2030 θέτουν η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη.



Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη για το Μουντιάλ του 2030

Οι πρόεδροι των τριών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (4/10) συνέντευξη Τύπου στο Μπουένος Άιρες για να ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν το επετειακό αυτό τουρνουά, καθώς πρόκειται για τη χρονιά που το Μουντιάλ θα συμπληρώνει έναν αιώνα χρόνια ζωής μετά την πρώτη διεξαγωγή του στην Ουρουγουάη το καλοκαίρι του 1930.

Ενδιαφέρον για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης έχει εκφραστεί και από την Κίνα ενώ δηλώσεις επί του θέματος παραχώρησε ο Τζιάνι Ιφαντίνο, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να παρακολουθεί από κοντά την παρουσίαση, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την προοπτική των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο σπίτι του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Η παρουσία μου σε αυτή τη χώρα που δημιουργεί ιδιαίτερα συναισθήματα. Το Μπουένος Άιρες έχει γράψει μερικές ξεχωριστές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και η Αργεντινή έχει συνδράμει τα μέγιστα για να αποκτήσει το άθλημα τη σημερινή του μορφή» τα λόγια του επικεφαλής της FIFA.