Βενγκέρ: «Κατέβηκαν για το 0-0»

Την ισοπαλία και μόνο είχε ως στόχο η Μάντσεστερ Σίτι στο ισόπαλο ντέρμπι (0-0) με την Άρσεναλ σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, που έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της δικής του ομάδας.



Βενγκέρ: «Κατέβηκαν για το 0-0»

Ο Αλσατός τεχνικός είδε τους παίκτες του να κλείνουν τους «πολίτες» στα καρέ και να χάνουν σωρεία ευκαιριών στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας και δύο δοκάρια. Το γκολ μπορεί να μην ήρθε ποτέ, όμως ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του:

«Νομίζω ότι πιάσαμε μία εκπληκτική απόδοση και το θετικό ήταν ότι κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο φετινό πρωτάθλημα και μπορείς να δεις ότι ο καθένας είναι ικανός για νίκη σε οποιαδήποτε έδρα. Είμαστε βέβαια κάπως απογοητευμένοι που δε σκοράραμε, όμως κυριαρχήσαμε απόλυτα στο παιχνίδι. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Περισσότερες από ότι δημιουργούμε συνήθως σε τέτοιας δυσκολίας αγώνες, όμως άλλοτε από δισταγμό και άλλοτε από ατυχία δεν μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ».

Για την αμυντική τακτική της Μάντσεστερ Σίτι και τις δηλώσεις του Ρομπέρτο Μαντσίνι ότι ήθελαν τη νίκη, δεν κρατήθηκε και έδωσε πολλά «ειρωνικά» μπράβο:«Σε μένα φάνηκε ότι θέλανε την ισοπαλία. Αν δει κανείς πόσο χρόνο κρατούσε την μπάλα ο τερματοφύλακάς τους και πόσο συχνά έπεφτε κάτω, τότε καταλαβαίνει ότι ήθελαν το 0-0. Αμύνθηκαν πολύ σωστά και τους αξίζουν εύσημα επειδή πέτυχαν το σκοπό τους. Να μη χάσουν…».