Premier League: 22η αγωνιστική (preview)
Στη «σκιά» του ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποιούνται οι αναμετρήσεις της δεύτερης μέρας της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Σκληρή μάχη αναμένεται ανάμεσα στις Έβερτον και Τότεναμ, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Άστον Βίλα με τη Σάντερλαντ, στο «Μολινό» δοκιμάζεται η Τσέλσι.

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ
Χαμόγελα σκόρπισε στην Άστον Βίλα η επεισοδιακή – για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε – ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κόντρα στη Τσέλσι, από τη στιγμή δεν που είχε βρεθεί να πίσω στο σκορ (2-1) και κατάφερε να φύγει με τον ένα βαθμό (3-3) από την έδρα του λονδρέζικου συλλόγου. Οι «χωριάτες», συνεχίζουν να παραπαίουν στο φετινό πρωτάθλημα και παρά το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Τσέλσι, χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά για φανούν αξιόπιστοι και ανταγωνιστικοί. Αμφίβολος για το αποψινό παιχνίδι είναι ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ, που αποχώρησε από το ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ» με πρόβλημα τραυματισμού, ενώ και ο Ντελφ τίθεται νοκ – άουτ για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με χτύπημα στο γόνατο.
Το τελικό 3-0 επί της Μπλάκμπερν, ήταν το έναυσμα για νέες επιτυχίες στο «στρατόπεδο» της Σάντερλαντ. Οι «μαύρες γάτες» παρουσιάζουν εξαιρετικό πρόσωπο εντός έδρας, όχι όμως όταν απομακρύνονται από το «Στάδιο του Φωτός». Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό των δύο νικών στις τελευταίες 28 εξορμήσεις της. Με πρόβλημα στη μέση θα απουσιάσει από τα πλάνα του Στιβ Μπρους για τον επόμενο μήνα ο αρχηγός της ομάδας, Λι Κάτερμολ, με τους Τέρνερ και Κάμπελ να απουσιάζουν επίσης από την αποστολή. Αμφίβολοι οι Ελμοχαμαντί, Μενσά, Ονουόχα και Γουέλμπεκ.
Γουλβς – Τσέλσι
Χωρίς αντίκρισμα ήταν τελικά η σπουδαία επικράτηση (1-0) επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» για τη Γουλβς, αφού, με την ήττα (2-0) από τη Γουέστ Χαμ, βρέθηκε στον πάτο της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Εντός έδρας, οι «λύκοι» μετρούν δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια, ενώ στο «Μολινό» έχουν αποτύχει να σκοράρουν μόνο απέναντι στην Άρσεναλ. Ο τεχνικός της ομάδας, Μικ ΜακΚάρθι, θα στερηθεί απόψε τις υπηρεσίες των Κέβιν Ντόιλ και Τζόντι Κράντοκ, παρά το γεγονός πως οι δυο τους έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις. Εκτός αποστολής οι Μανσιέν, Χένρι και Μουγιόκολο.
Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί και το αίσθημα της δικαίωσης των κόπων με τη νίκη, εξαφανίστηκαν στα λεπτά των καθυστερήσεων στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον αγώνα με την Άστον Βίλα και οι Πρωταθλητές Αγγλίας έμειναν με την πικρία της ισοπαλίας (3-3). Η ομάδα του Αντσελότι συνεχίζει με μια μόλις νίκη στις οχτώ πρόσφατες αναμετρήσεις της και όπως παραδέχτηκε και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, τα άτυχα αποτελέσματα έχουν κλονίσει το κλίμα στα αποδυτήρια του συλλόγου. Επιστρέφει από τιμωρία ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και o Ζοσέ Μποσίνγκουα θα δώσει τη θέση του στον Πάουλο Φερέιρα.
Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ
Με ιδιαίτερη άνεση, παρά το «φτωχό» 1-0, επικράτησε της Γουίγκαν εκτός έδρας, η Νιούκαστλ και αυτή, ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας υπό τις οδηγίες του Άλαν Πάρντιου που αρχίζει να δείχνει εντός αγωνιστικού χώρου σημάδια της δικής του φιλοσοφίας και σαφείς ενδείξεις βελτίωσης. Εντός έδρας συνεχίζουν να παρουσιάζονται «προβληματικές» οι «καρακάξες», μετρώντας μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς (3-1 τη Λίβερπουλ). Εκτός αποστολής παραμένει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Άντι Κάρολ και ο Σόλα Αμεόμπι θα είναι αυτός που θα κουβαλήσει το βάρος της επιθετικής γραμμής της Νιούκαστλ. Η ίωση που ταλαιπωρεί τον Σολ Κάμπελ, τον θέτει νοκ – άουτ.
Ολοένα και πιο ανεβασμένη δείχνει στα τελευταία της παιχνίδια η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε της Γουλβς με σκορ 2-0 και παρέμεινε μακριά από την ήττα για τέταρτο σερί ματς. Το «τρίποντο» στην έδρα της Φούλαμ, στα τέλη Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ήταν το πρώτο στις 28 τελευταίες εξορμήσεις των «σφυριών», πράγμα που αποδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του Άβραμ Γκραντ όταν απομακρύνεται από το «Άπτον Παρκ». Χωρίς τον Ντα Κόστα αλλά με τον Ιλούνγκα στη σύνθεσή της θα παρουσιαστεί η Γουέστ Χαμ.
Έβερτον – Τότεναμ
Κατήφεια και πάνω από όλα, προβληματισμό, έχει προκαλέσει στο «στρατόπεδο» της Έβερτον η μία νίκη στις δέκα πρόσφατες αναμετρήσεις. Στο τελευταίο ματς, στο «Μπριτάνια», η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες γνώρισε την ήττα (2-0) από τη Στόουκ, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν και οι πρώτες φήμες για απομάκρυνση του έμπειρου προπονητή από τον πάγκο των «ζαχαρωτών». Το πρόβλημα που παρουσιάσει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στο σκοράρισμα, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την απουσία του Κέιχιλ από το ματς με την Τότεναμ, αφού ο Αυστραλός άσος έχει ενσωματωθεί με την εθνική του ομάδα στο Ασιατικό Κύπελλο. Αμφίβολος για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Χάιτινχα.
Το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στα πρώτα λεπτά (11’) του αγώνα με τη Φούλαμ ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ απέναντι στην ομάδα του Μαρκ Χιούζ, δίνοντας συνέχεια στην πορεία πρωταθλητισμού των «σπιρουνιών». Σερί εννέα αήττητων αγωνιστικών διανύει η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, ωστόσο, μόλις μια φορά έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της, εκτός έδρας. Ο Ντεφό παραμένει τιμωρημένος και δεν θα καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του, ενώ και ο Καμπούλ τίθεται νοκ – άουτ, λόγω τιμωρίας. Αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή δίνεται ο Άλαν Χάτον.
Μπλάκμπερν – Λίβερπουλ
Κακή και κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε στο «Στάδιο του Φωτός» η Μπλάκμπερν, αφού γνώρισε την ήττα (3-0) από τη Σάντερλαντ, χωρίς ουσιαστικά να προσπαθήσει για να αποφύγει το αρνητικό αποτέλεσμα. Το γεγονός δε, πως οι «ρόβερς» δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στα τελευταία παιχνίδια, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Στιβ Κιν στον πάγκο. Κόντρα στη Λίβερπουλ, η Μπλάκμπερν έχει ακόμη μια δύσκολη αποστολή, στην οποία ο Κάλινιτς δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας, ενώ και ο Μπρετ Έμερτον δεν είναι διαθέσιμος, λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας, στο Ασιατικό Κύπελλο. Επιστρέφει ο Σαλγκάδο, αμφίβολος ο Σαμπά.
Μακριά από το «Άνφιλντ» θα αγωνιστεί για ακόμη μια φορά η Λίβερπουλ, η οποία, στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της εκτός έδρας, έχει υποστεί ισάριθμες ήττες από Στόουκ, Τότεναμ και Νιούκαστλ. Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Μπόλτον, το γκολ του Κόουλ στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ρόι Χότζον, που μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους «τρότερς» παρουσίασε αρκετά καλό πρόσωπο. Εις βάρος των «κόκκινων» είναι η παράδοση των εκτός έδρας αγώνων, αφού σε 18 ματς έχουν πανηγυρίσει δύο φορές.
Μπόλτον – Γουίγκαν
Στα λεπτά των καθυστερήσεων κόντρα στη Λίβερπουλ, η Μπόλτον είδε τον Κόουλ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της για δεύτερη φορά και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 υπέρ του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ. Ο βαθμός της ισοπαλίας που φαινόταν ότι τελικά θα έπαιρναν οι «τρότερς» στη μάχη με τους «κόκκινους» δεν ήρθε ποτέ και πλέον, η ομάδα του Όουεν Κόιλ αναζητεί την ανασύνταξη και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, στο παιχνίδι με τη Γουίγκαν. Με τον Ρόμπινσον, που επιστρέφει έπειτα από τιμωρία, καταστρώνει τα πλάνα του ο τεχνικός της ομάδας, αλλά εκτός αποστολής παραμένουν οι Χόλντεν, Στέινσον και Λι Λι.
Μακριά από τον καλό της εαυτό, η Γουίγκαν υπέστη την ήττα (1-0) από τη Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική και με την εμφάνισή της, σκόρπισε την απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών της, αλλά και στη διοίκηση του συλλόγου που ψάχνει να βρει τις πταίει. Η σημερινή δοκιμασία των «λάτικς» σε μια πολύ δύσκολη έδρα, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξουν οι παίκτες τη ομάδας ότι η εικόνα που παρουσίασαν στην αναμέτρηση με τις «καρακάξες», αποτελεί μια πολύ κακή παρένθεση και μπορούν να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα, όπως το αήττητο σερί των τεσσάρων αγώνων που διατηρούσαν μέχρι πρόσφατα. Ο Ν΄Ζόγκμπια θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί, ενώ δεν υπολογίζονται οι Ντι Σάντο, Μόσες και ΜακΚάρθι.






















