Πέταξαν οι «καρακάξες»

Σπουδαίο διπλό στην έδρα της Γουίγκαν για τη Νιούκαστλ που επικράτησε με σκορ 1-0. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Αμεόμπι στο 19΄, μετά από σουτ του Λόβενγκρατς στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα και δεύτερο δοκάρι με την κεφαλιά του Κολοτσίνι στο 41’. Ωραία ανάπτυξη, αλλά καθόλου ουσία για τους γηπεδούχους.



Πέταξαν οι «καρακάξες»

Μόνο την υπεροχή στην κυκλοφορία της μπάλας και την ωραία ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε η Γουίγκαν στο πρώτο ημίχρονο γιατί η ουσία και οι φάσεις ήταν όλα από την πλευρά της Νιούκαστλ.

Στο 3’ ο Αμεόμπι ακόμη πρέπει να αναρωτιέται πως μπορεί να αστόχησε σε μία κλασική ευκαιρία μόνος του με το τέρμα στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Στο 19’ πάντως απαλλάχτηκε από το βάρος όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αλ Χαμπσί απέκρουσε την προσπάθεια του Μπάρτον, ο Λόβενγκρατς πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι με τον Αμεόμπι να παίρνει το δεύτερο ριμπάουντ στην ίδια φάση και να βάζει το γκολ.

Η Γουίγκαν προσπάθησε να αντιδράσει όμως χωρίς την μεγάλη ευκαιρία την οποία είχαν και πάλι οι «καρακάξες» όταν στο 41’από κόρνερ του Μπάρτον ο Κολοτσίνι έπιασε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος σχεδόν της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Γουίγκαν να έχει την κατοχή της μπάλας, να αναπτύσσεται ωραία αλλά μέχρι εκεί. Έξω από την περιοχή του Χάρπερ, γιατί μέσα δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με αξιοζήλευτο πάθος στην άμυνα και συνεχείς αλληλοκαλύψεις καθάριζαν κάθε πιθανό κίνδυνο και θα μπορούσαν να φύγουν και με ένα δεύτερο γκολ αν ο Τέιλορ δεν αστοχούσε σε μία κοντινή κεφαλιά από κόρνερ και πάλι του MVP της Νιούκαστλ, Μπάρτον.

Συνθέσεις Ομάδων:

Γουίγκαν (4-2-3-1): Αλ Χαμπσί – Σταμ, Κάλντγουελ, Αλκαράζ, Γκοχουρί – Ντιαμέ, Τόμας – Γκόμες, Κλέβερλι, Γουότσον - Ρονταλέγκα

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Χάρπερ – Σίμπσον, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ενρίκε – Μπάρτον, Τιοτέ – Λόβενγκρατς, Νόλαν, Γκουτιέρεζ – Αμεόμπι