Καθάρισε ο «Σάμι» στο «Όλντ Φιρμ»

Με δύο γκολ του Γιώργου Σαμαρά η Σέλτικ απέδρασε με ένα σπουδαίο διπλό από το «Άιμπροξ», επικρατώντας με σκορ 2-0 της Ρέιντζερς. Ο Έλληνας επιθετικός άφησε τη σφραγίδα του στον αγώνα με δύο προσωπικά γκολ στο 62’ με σουτ και στο 70΄ με εκτέλεση πέναλτι.



Καθάρισε ο «Σάμι» στο «Όλντ Φιρμ»

Ο αγώνας

Η Ρέιντζερς ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα κλείνοντας τη Σέλτικ στα καρέ της και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 6΄με τον Ιζαγκουάιρ που σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του ΜακΚάλοχ στο 16’.

Η Σέλτικ όμως αντέδρασε και όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζε το ρυθμό της. Στα τελευταία λεπτά ειδικά του πρώτου ημιχρόνου οι «καθολικοί» απέδωσαν εξαιρετικά και ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σέλτικ ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στην ανάπαυλα. Ωραία κυκλοφορία της μπάλας και ευκαιρίες που όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Οι «προτεστάντες» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βγουν στην επίθεση με την παρότρυνση του κοινού τους, όμως εκεί το πλήρωσαν, όταν ο Γιώργος Σαμαράς ανέλαβε δράση.

Ο Έλληνας επιθετικός στο 62ο λεπτό στόπαρε έξοχα μία μακρινή μπαλιά και αποφεύγοντας τον ΜακΓκέγκορ ο οποίο είχε βγει εκτός εστίας έκανε το 1-0 σε άδειο τέρμα.

Στο 70’ ο Σάμι ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στη φάση του δεύτερου γκολ. Κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπουγκέρα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Θα μπορούσε μάλιστα να κάνει και χατ-τρικ όταν ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ στο 93’.

Επετειακός χαρακτήρας

Το παιχνίδι είχε και έναν επετειακό χαρακτήρα. Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από το «δράμα» του Άιμπροξ όταν 66 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 2 Ιανουαρίου του 1971. Οι δύο ομάδες φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια για να τιμήσουν τα θύματα και εισήλθαν στο γήπεδο υπό τη συνοδεία των τότε αρχηγών τους.

 
Συνθέσεις Ομάδων
 
Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Φόστερ, Μπουγκέρα, Γουέιρ, Πάπατς, Ντέιβις, Νες, ΜακΚάλοχ, Γουίτακερ, Μίλερ, Βάις

Σέλτικ: Φόρστερ, Γουίλσον, Μαϊστόροβιτς, Ρόνι, Ιζαγκουάιρ, Φόρεστ, Καγιάλ, Λέντλεϊ, Μάλγκριου , ΜακΚουρτ, Σαμαράς