Στο κυνήγι οι «κανονιέρηδες»

Με τρία γκολ φιλοδώρησε την Μπέρμιγχαμ εκτός έδρας η Άρσεναλ (3-0) παραμένοντας δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου. Ο Φαν Πέρσι στο 13’, ο Νασρί στο 58’ και ο Τζόνσον (αυτογκόλ) στο 65’ τα γκολ για τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ που απέχουν δύο βαθμούς από την κορυφή.



Στο κυνήγι οι «κανονιέρηδες»

Καταιγιστική ήταν η Άρσεναλ στην έδρα της Μπέρμιγχαμ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να σκεφτούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 13ο λεπτό όταν η μπάλα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του φαν Πέρσι κόντραρε στον Μπόιερ και ξεγέλασε τον ανήμπορο να αντιδράσει Φόστερ.

Η Μπέρμιγχαμ μπόρεσε σταδιακά να συνέλθει και ανέβασε ρυθμό χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ έκρυψε την μπάλα. Με γρήγορες επιθέσεις και κοντινές πάσες έδειξε τη διαφορά κλάσης που τη χωρίζει από τους γηπεδούχους. Ο Γουίλσιρ στο 53’ και ο Νασρί στο 54’ έχασαν καλές ευκαιρίες, αλλά έδειξαν τι θα επακολουθήσει.

Το δεύτερο γκολ τελικά για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 58’ όταν ο Νασρί σούταρε λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φόστερ.

Η Μπέρμιγχαμ κάπου εκεί παραδόθηκε και το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Μόλις εφτά λεπτά αργότερα μετά από ένα ταχύτατο 1-2 του Νασρί με τον Φάμπρεγκας εντός περιοχής, ο Ισπανός μέσος έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας την γύρισε στην μικρή περιοχή. Εκεί ο Τζόνσον δεν μπόρεσε να αντιδράσει στέλνοντάς την στα δίχτυα της ομάδας του.

Συνθέσεις Αγώνα

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζγουελ, Λάρσον, Φέργκιουσον, Γκάρντνερ, Μπόιερ, Μποσεζούρ, Ζερόμ

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Τζουρού, Κοσιελνί, Κλισί, Γουόλκοτ, Σονγκ, Γουίλσιρ, Νασρί, Φάμπρεγκας, φαν Πέρσι