Ανάσα για Γουίγκαν

Η Γουίγκαν πέρασε νικηφόρα από το "Μολινό" με σκορ 2-1 επί της Γουλβς και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα. Σημαντική νίκη και για την Στόουκ στο "Ιγουντ Παρκ" απέναντι στην Μπλάκμπερν ενώ η Μπόλτον σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε τουλάχιστον να ηττηθεί, επικράτησε της Γουέστ Μπρόμιτς με σκορ 2-0.



Ανάσα για Γουίγκαν
Γουλβς-Γουίγκαν 1-2
 
Το «Μολινό» θα έπρεπε να φοβίσει την Γουίγκαν αφού η Γουλβς μετρούσε δυο συνεχόμενες νίκες εντός έδρες ωστόσο τα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν νωρίς. Στο 9’ ο Ρονταλέγα μετά από σύγχυση της αντίπαλης άμυνας σε κτύπημα κόρνερ, νίκησε τον Χένεσεϊ για το 0-1 και 11’ λεπτά αργότερα, ο Μπέβερλι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Γουίγκαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δέχθηκε την ασίστ του Ρονταλέγα και νίκησε με πλασέ τον αντίπαλο γκολκίπερ, δίνοντας καθαρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 26’ πάντως η Γουλβς έπρεπε να έχει κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Χαντ από τον Γκόουρι, την οποία δεν θεώρησε αντικανονική ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάικ Ντιν. Στο 35’ η Γουλβς έφτασε μια ανάσα από τη μείωση του σκορ αλλά ο Αλ Χαμπσί κατάφερε να απομακρύνει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαντ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Τζάρβις έδωσε περισσότερη επιθετική πνοή στην Γουλβς, η οποία συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη εστία. Παρά τις αρκετές ευκαιρίες, η μείωση του σκορ ήρθε στο 87ο λεπτό με τον Φλέτσερ, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Ελοκόμπι. Το 1-2 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
 
Γουλβς:Χένεσεϊ – Ελοκόμπι (Φλέτσερ 87’), Στίρμαν, Γουόρντ, Μπέρα - Ζουμπάρ, Φόλεϊ, Έντουαρντς (Τζάρβις 55’), Χαντ – Μιλίγιας – Μπλέικ
Γουίγκαν:Αλ Χαμπσί – Γκοούρι, Αλκαράζ, Κάλντγουελ, Σταμ, Γουότσον – Ν’Ζόγκμπια, Κλέβερλι, ΜακΆρτουρ, Ντιαμέ - Ρονταλέγα
 
Μπλάκμπερν-Στόουκ 0-2
 
Το παιχνίδι στο «Ιγουντ Παρκ»δεν ξεκίνησε με καλό ρυθμό με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Η πρώτη μεγάλη φάση μάλιστα ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 13ο λεπτό. Ο Ντέλαπ εκτέλεσε με τον γνωστό τρόπο πολύ δυνατά ένα πλάγιο άουτ, με τους Εθέρινγκτον και Σόουκρος να μην μπορούν να νικήσουν από τα πέντε μέτρα τον Ρόμπινσον. Το ημίχρονο τελείωσε 0-0 όμως με το ξεκίνημα του β' μέρους , οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Εθέρινγκτον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χουτ με κεφαλιά νίκησε τον Ρόμπινσον, σημειώνοντας το πρώτο γκολ εκτός έδρας στα παιχνίδια των δυο ομάδων.
 
Στο 68’ ο Ρόμπινσον έσωσε την Μπλάκμπερν από το 0-2 όταν μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Τζόουνς έπειτα από σέντρα του Εθέρινγκτον και ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Το δεύτερο γκολ πάντως ήρθε για τους φιλοξενούμενους και ήταν το παρθενικό για τον Γουίλσον, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 89ο λεπτό και σκόραρε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.
 
Μπλάκμπερν:Ρόμπινσον, Όλσον, Ζιβέ, Νέλσεν, Σαλγκάδο – Έμερτον, Νταν (Χογιέτ 64’), Πέντερσεν, Χάνλεϊ – Κάλινιτς, Ντιούφ
Στόουκ:Μπέγκοβιτς – Χουτ, Κόλινς, Σόουκρος, Γουίλκινσον – Πέναντ (Φούλερ 82’), Γουάιτχεντ, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον (Χέλαν 75’), Γουόλτερς – Τζόουνς (Γουίλσον 89’)
 
Μπόλτον-Γουέστ Μπρόμιτς 2-0
 
Με επιθετική διάθεση ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες όμως η μεγάλη φάση άργησε να έρθει. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους. Στο 18’ ο Ελμάντερ πήρε την ασίστ από τον Μουάμπα όμως το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κάρσον. Στο 25’ ο Οντεμβίγκι δημιούργησε μόνος του την πρώτη σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του όμως την «σπατάλησε» με το κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Στο 37’ προτίμησε να τελειώσει μόνος του μια φάση, η οποία έδειχνε σίγουρο γκολ για την Μπρόμιτς και τελικά στο 39’ η Μπόλτον άνοιξε το σκορ με τον Τέιλορ. Ο Λι με ωραία ενέργεια τροφοδότησε τον Τέιλορ, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του τέρμα στη σεζόν. Πάντως τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Γουέστ Μπρόμ έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Γιάρα έστειλε με ωραίο σουτ, την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Γιασκελάινεν.
 
Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τσόγι έβγαλε τη σέντρα και η κεφαλιά του Μπραντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Μπόλτον. Η Μπρόμιτς συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Στο 60’ ο Οντεμβίνγκι έστειλε τον Μόρισον μόνο απέναντι από τον Γιασκελάινεν όμως ο μέσος των φιλοξενούμενων δεν έκανε καλό κοντρόλ δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Μπόλτον να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει. Ο Οντεμβίνγκι έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία στο 71΄με την Μπόλτον να διατηρεί το προβάδισμα, καθαρά από τύχη. Η μπάλα όμως τιμωρεί και στο 86’ ο Ελμάντερ χρίστηκε σκόρερ διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 απέναντι στην Γουέστ Μπρόμιτς.
 
Μπόλτον:Γιασκελάινεν – Στάινσον (Ρίκετς 62’), Ρόμπινσον, Κέιχιλ, Νάιτ – Μουάμπα (Ντέιβις 76’), Τέιλορ, Χόλντεν, Λι (Κλάζνιτς 80’) – Ελμάντερ, Ντέιβις
Γ.Μπρόμιτς:Κάρσον – Τσεχ, Τάμας, Γιάρα, Τσόγι – Μόρισον (Μίλερ 70’), Μπραντ, Ντόρανς, Μουλούμπου (Κοξ 80’) – Σέρνερ – Οντεμβίνγκι