Πρώτο γκολ για Λουκάκου, 2-1 η Γιουνάιτεντ τη Real Salt Lake! (vid)

Λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας «άνοιξε» ο Ρομέλου Λουκάκου, καθώς πέτυχε το τέρμα που έδωσε τη νίκη στους «κόκκινους διαβόλους» στη δεύτερη συνεχόμενη φιλική επικράτησή τους στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αυτή τη φορά κόντρα στη Real Salt Lake (2-1).



Πρώτο γκολ για Λουκάκου, 2-1 η Γιουνάιτεντ τη Real Salt Lake! (vid)

Το παιχνίδι είχε δύο αυτοτελή σχεδόν σκέλη, μιας και οι δύο προπονητές άλλαξαν ολόκληρες τις ενδεκάδες τους, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να το πραγματοποιεί αυτό στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ο ομόλογός του στον αμερικανικό σύλλογο, Μάικ Πέτκι το έκανε στο 31’-32’, μιας και η ομάδα του θα δώσει σε λιγότερο από 48 ώρες αγώνα για το MLS, το πρωτάθλημα δηλαδή, των ΗΠΑ.

Και τα τρία τέρματα του ματς σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους Αμερικανούς να καταφέρνουν να προηγηθούν στο σκορ στο 24’ με τον Λουίς Σίλβα και τη Γιουνάιτεντ να απαντάει άμεσα, τόσο με την ισοφάριση του Χένριχ Μχιταριάν στο 29’, όσο και με τον Ρομέλου Λουκάκου στο 38’, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους Άγγλους διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα θετικά του παιχνιδιού για τη Γιουνάιτεντ αποτελεί η δεύτερη διαδοχική νίκη της στα παιχνίδια που έχει κληθεί να δώσει ως τώρα δείχνοντας ότι βρίσκεται –αν και νωρίς ακόμη- σε ένα καλό επίπεδο, στα δε αρνητικά ο τραυματισμός του Χουάν Μάτα που αντικαταστάθηκε από τον Πορτογάλο κόουτς κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σύλλογος του Μάντσεστερ αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 68’, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Αντόνιο Βαλένσια εξαιτίας ενός σκληρού μαρκαρίσματος στον αντίπαλό του, Ντανίλο Ακόστα.

Ενδεκάδες

Real Salt Lake: Μέχρι το 31’-32’: Ριμάντο, Μπέλτραν, Χορστ, Μπέκερμαν, Σαβαρίνο, Σάνι, Πλάτα, Ρούσνακ, Γκλαντ, Φίλιπς, Λουίς Σίλβα.

Μετά το 31’-32’: Μαρσέλο Σίλβα, Φερνάντεζ, Γουίνγκερτ, Μαλχόλαντ, Μοντ, Ακόστα, Σαουσέδο, Λένον, Ερνάντεζ, Μπρόντι, Μπέσλερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Α’ Ημίχρονο: Ζοέλ Περέιρα, Λίντελεφ, Τζόουνς, Φοσού-Μενσά, Μπλιντ, Κάρικ, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, ΜακΤόμινεϊ, Μχιταριάν, Λουκάκου.

Β’ Ημίχρονο: Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπεγί, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Αντρέας Περέιρα, Μάτα (59’ Μίτσελ), Μαρσιάλ (90’ Τουανζέμπε), Ράσφορντ.