Προσπερνάει το... Μάλμε και πάει τελικό!

Να «ξορκίσει» τον τελικό του 2009 στο Μάλμε απέναντι στη Γερμανία θέλει απόψε (27/6, 19:00 ώρα Ελλάδος) απέναντι στα μικρά «πάντσερ» η Εθνική ομάδα Κ21 της Αγγλίας στο πλαίσιο του ημιτελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Τίχι της Πολωνίας.



Προσπερνάει το... Μάλμε και πάει τελικό!

Τα νεαρά «τρία λιοντάρια» είχαν χάσει από την Κ21 των Γερμανών στον τελικό του Γιούρο της Σουηδίας το 2009 με το «βαρύ» 4-0 και για αυτό το λόγο, το σύνολο του Έιντι Μπούθροϊντ επιθυμεί να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για εκείνο το παιχνίδι στο Μάλμε που είχε λάβει χώρα πριν από 8 έτη (29/6/2009) και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Για να φτάσουν στο Τίχι, οι Άγγλοι κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι στην πρεμιέρα με τη Σουηδία, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Σουηδία (απέκρουσε πέναλτι ο Πίκφορντ λίγο πριν τη λήξη), ενώ επικρατώντας στη συνέχεια της Σλοβακίας (2-1) και της οικοδέσποινας Πολωνίας (3-0) τερμάτισαν πρώτοι στον πρώτο γκρουπ και πήραν το εισιτήριο για τους «4».

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί του Στέφαν Κουντς ξεκίνησαν με το 2 στα 2 κερδίζοντας κατά σειρά τις Τσεχία (2-0) και Δανία (3-0), ωστόσο, η ήττα στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου τους (τρίτου) από την Ιταλία (1-0) τους έφερε στη δεύτερη θέση (προκρίθηκαν ως καλύτεροι 2οι σε σύγκριση με Σλοβακία και Πορτογαλία, δηλαδή, από τους υπόλοιπους δεύτερους των άλλων γκρουπ έχοντας ανώτερο συντελεστή διαφοράς τερμάτων).

Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αναμετρήθηκαν σε φιλικό αγώνα τον περασμένο Μάρτιο (24/3), όπου οι γηπεδούχοι Γερμανοί πήραν τη νίκη με σκορ 1-0.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Αγγλία: Αμφίβολοι για τους Άγγλους είναι οι τραυματίες, Ναθάνιελ Τσαλόμπα και Νέιθαν Ρέντμοντ, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς σε βουβωνική χώρα και οπίσθιο μηριαίο αντίστοιχα, με τον Έιντι Μπούθροϊντ να αναμένεται πως θα αποφασίσει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τη συμμετοχή τους στο ματς.

Γερμανία: Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει στο δικό του έμψυχο υλικό ο Στέφαν Κουντς που αναμένεται να ξεκινήσει τους ίδιους έντεκα ποδοσφαιριστές, τους οποίους χρησιμοποίησε και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια.

Πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία: Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Τσέιμπερς, Μόσον, Τσίλγουελ, Γουόρντ-Πράους, Χιουζ, Μπέικερ, Γκρέι, Σουίφτ, Έιμπραχαμ.

Γερμανία: Πόλερσμπεκ, Τόλιαν, Σταρκ, Κεμπφ, Γκέρχαρτ, Άρνολντ, Νταούντ, Βάιζερ, Μάιερ, Γκνάμπρι, Ζέλκε.