Ποιος είδε την Αγγλία και δεν την φοβήθηκε...

Εικοσιένα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες (18/6) από την εμφατική νίκη της εθνικής Αγγλίας επί της Ολλανδίας με 4-1, η οποία έστειλε τα «τρία λιοντάρια» στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1996.



Ποιος είδε την Αγγλία και δεν την φοβήθηκε...

Κατά πολλούς, μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η εθνική Αγγλίας. Κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να τοποθετηθεί μαζί με αυτές των Μουντιάλ του 1966 και του 1990.

Σαν χθες λοιπόν, στις 18 Ιουνίου του 1996, στο τελευταίο ματς του Α' Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1996 στην Αγγλία, τα «τρία λιοντάρια» κατατρόπωσαν την πανίσχυρη Ολλανδία με 4-1, καταλαμβάνοντας έτσι την 1η θέση στον όμιλό τους και την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Σε δαιμονιώδη φόρμα οι Σίρερ και Σέριγχαμ, οι οποίοι σημείωσαν από δύο γκολ (23' πεν., 57'/51', 62'), όντας οι μοναδικοί σκόρερ της χώρας τους. Για τους Ολλανδούς μείωσε ο Κλάιφερτ στο 78'

Για την ιστορία, στο Euro της Αγγλίας, τα «τρία λιοντάρια» ξεπέρασαν στα πέναλτι το εμπόδιο της Ισπανίας (0-0, 2-4 πεν.) στα προημιτελικά, ενώ μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία, με 6-5 στα πέναλτι.

Δείτε το βίντεο: