Με ρετρό... διάθεση οι νέες φανέλες της Σαουθάμπτον (pics)

Τις καινούριες της στολές για τη σεζόν 2017-2018 παρουσίασε η Σαουθάμπτον, με τη βασική της αμφίεση να παραπέμπει σε κάτι από τα... παλιά!



Με ρετρό... διάθεση οι νέες φανέλες της Σαουθάμπτον (pics)

Όπως παρατήρησαν πολλοί φίλοι, όχι μόνο των «Αγίων», αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου γενικότερα, η στολή που φέρει τα κύρια χρώματα της ομάδας (κόκκινο-άσπρο-μαύρο) θυμίζει έντονα την αντίστοιχη που είχε ο σύλλογος κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80, όταν και κατάφερε να αγωνιστεί τρεις φορές στο Κύπελλο Ουέφα (1981-1982, 1982-1983, 1984-1985), ενώ παράλληλα, κατέλαβε και την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα τερματίζοντας 2η τη σεζόν 1983-1984.

Συγκεκριμένα, η λευκή απόχρωση είναι εκείνη που κυριαρχεί στο κέντρο της φανέλας, ενώ δύο κόκκινες στήλες που αποτυπώνονται στα πλαϊνά της, τα δε επίσης κόκκινα μανίκια τη συμπληρώνουν.

Μία διακριτή  διαφορά σε σχέση με την παλαιότερη ενδυμασία αποτελεί το σήμα του συλλόγου που εκείνη την εποχή βρισκόταν στη μέση, ενώ σήμερα φιγουράρει στο αριστερό μέρος της φανέλας, τη στιγμή που στο δεξιό υπάρχει το σήμα της εταιρείας που «ντύνει» τη Σαουθάμπτον (Under Armour).

Μια πιο μικρή διαφορά μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο «v» της λαιμόκοψης, το οποίο στις τωρινές μπλούζες είναι κόκκινο, ενώ τότε ήταν μαύρο.

 

(Ο Κέβιν Κίγκαν με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, 1981-1982).