Στα ημιτελικά του Μουντιάλ η Αγγλία U20! (video)

Λίγο ακόμη έμεινε μέχρι… την απόλυτη δόξα! Η εθνική Αγγλίας U20 νίκησε και το Μεξικό με σκορ 1-0 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Μουντιάλ που διεξάγεται στη Ν. Κορέα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία!  



Στα ημιτελικά του Μουντιάλ η Αγγλία U20! (video)

Οι ποδοσφαιριστές του Πολ Σίμπσον έδειξαν ακόμη μία φορά… τα δόντια τους και βρίσκονται δύο μόλις αγώνες μακριά από την κατάκτηση της κούπας.

Μέτριο πρώτο ημίχρονο από τα «μικρά λιοντάρια», που ξεκίνησαν καλά, έχασαν ορισμένες ευκαιρίες, όμως σταδιακά έχασαν τον έλεγχο από τους αξιόμαχους Μεξικανούς και έδειξαν νευρικότητα.

Καμία σχέση, δηλαδή, με το εξαιρετικό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου! Μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο οι Άγγλοι επέβαλλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά χάρη στο εξαιρετικό τελείωμα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Λίβερπουλ,  Ντομινίκ Σολάνκε στο 47'!

Η ομάδα του Σίμπσον συνέχιζε να πιέζει στα επόμενα λεπτά, αλλά και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες- με πρωταγωνιστή ξανά τον Σολάνκε και τον Ονόμα που είδε την προσπάθειά του στο 52' να χτυπά στο δοκάρι- για να καθαρίσει το ματς! Οι ισορροπίες, ωστόσο, άλλαξαν εκ νέου στο 72' όταν ο Τζος Ονόμα δέχτηκε- αυστηρή- δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας  τα «μικρά λιοντάρια» με δέκα παίκτες.

Ακόμη και έτσι, όμως, οι πιτσιρικάδες της Αγγλίας έβγαλαν τρομερό πείσμα και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Επόμενο και τελευταίο εμπόδιο για τη συμμετοχή στον τελικό του Μουντιάλ είναι η Ιταλία (8/6, 14:00).

Η σύνθεση της Αγγλίας U20:

Γούντμαν, Γουόκερ- Πίτερς, Κένι, Τομόρι, Φράι, Κουκ, Ονόμα, Ντόουελ (90' Μάιτλαντ- Νάιλς), Λούκμαν (75' Εγιάρα), Σολάνκε, Άρμστρονγκ  (70' Κάλβερτ- Λιούιν)