Στηρίζει Αγγλία για ανάληψη του Μουντιάλ του 2030 η UEFA!

Όπως εκφράστηκε δια στόματος του προέδρου της UEFA, Aλεξάντερ Τσέφεριν, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα στηρίξει όσο περισσότερο δύναται μια μελλοντική υποψηφιότητα της Αγγλίας, ώστε να αναλάβει εκείνη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030!



Στηρίζει Αγγλία για ανάληψη του Μουντιάλ του 2030 η UEFA!

Mιλώντας στο «BBC», ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA τόνισε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, και ενώ οι διοργανώσεις του 2018 και 2022 έχουν ανατεθεί σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα (αυτή του 2026 είναι πιθανότερο πλέον να συνδιοργανωθεί από ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδά) θα πρέπει να διεξαχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, προκρίνοντας μάλιστα μια ενδεχόμενη αγγλική (ή παν-βρετανική, αν συμβεί) υποψηφιότητα:

«Είναι ώρα για την Ευρώπη να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Δεν μπορώ να πω ποια χώρα θα καταθέσει υποψηφιότητα για την διοργάνωση.

Πρέπει απλώς να υπάρξει μια απόφαση όχι μόνο απ’ την FA, αλλά και από την κυβέρνηση. Αξίζουν πάντως να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο προσεχές μέλλον, είναι ικανοί να το φιλοξενήσουν, για αυτό είμαι σίγουρος. Αν το αποφασίσουν, θα στηρίξουμε πολύ δυνατά την υποψηφιότητα τους».