Η σύνθεση της νέας Πρέμιερ Λιγκ κλείνει σήμερα στο «Γουέμπλεϊ»!

Την τελευταία ομάδα που θα συμπληρώσει την 20άδα της σεζόν 2017-2018 για τη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού», θα μάθει το φίλαθλο κοινό σήμερα (Δευτέρα, 29/5, 17:00 ώρα Ελλάδος), καθώς Ρέντινγκ και Χάντερσφιλντ θα διεκδικήσουν στον τελικό των πλέι-οφς της Τσάμπιονσιπ στο «Γουέμπλεϊ» το εναπομείναν εισιτήριο ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ ακολουθώντας τα... χνάρια των Νιουκάστλ και Μπράιτον.



Η σύνθεση της νέας Πρέμιερ Λιγκ κλείνει σήμερα στο «Γουέμπλεϊ»!

Οι δύο ομάδες θα αντιπαρατεθούν στο χορτάρι για τρίτη φορά τη φετινή χρονιά, με τις δύο αναμετρήσεις μέσα στην τρέχουσα περίοδο να καταλήγουν σε μία ισόποση μοιρασιά βαθμών και τερμάτων, μιας και τόσο το ματς στο «Μαντέσκι» την 9η αγωνιστική, όσο και εκείνο στο «Τζον Σμιθς» την 33η, έληξαν με 1-0 υπέρ των εκάστοτε γηπεδούχων (Ρέντινγκ και Χάντερσφιλντ, δηλαδή, κατά σειρά).

Ξεκινώντας, λοιπόν, από την τυπικά γηπεδούχο, η Χάντερσφιλντ τερμάτισε φέτος στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην τελική φάση των πλέι-οφς αποκλείοντας την 4η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, με την οποία είχε ισοβαθμίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (81 πόντοι), ωστόσο, υστερούσε στη διαφορά τερμάτων.

Το σύνολο του Νταβίντ Βάγκνερ αναδείχθηκε ισόπαλο στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών με τις «κουκουβάγιες» (0-0 εντός, 1-1 εκτός, δεν ισχύει εδώ ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ) και προκρίθηκε εντέλει στα πέναλτι (5-4) μέσα στο «Χίλσμπορο».

Ή... ρώσικη ρουλέτα φαίνεται πως αποτελεί θετικό οιωνό για τους «τέριερς», διότι κοινό στοιχείο των δύο προηγούμενων προβιβασμών τους τα έτη 2004 και 2012 σε Λιγκ 1 και Τσάμπιονσιπ αντιστοίχως αποτελεί το γεγονός ότι αυτοί επήλθαν μέσω τελικών πλέι-οφς, οι οποίοι είχαν κριθεί από την... ψυχοφθόρο -τουλάχιστον για τους αντιπάλους της Χάντερσφιλντ- αυτή διαδικασία απέναντι στις Μάνσφιλντ (2004) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2012).

Στην αντίπερα όχθη, η τύποις φιλοξενούμενη Ρέντινγκ κατοχύρωσε την 3η θέση στο φετινό μαραθώνιο των 46 αγωνιστικών στην Τσάμπιονσιπ έχοντας συλλέξει συνολικά 85 πόντους.

Οι «βασιλικοί» προσπέρασαν στους «4» των πλέι-οφς το «εμπόδιο» της 6ης στη βαθμολογία Φούλαμ με μία ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς του «Κρέιβεν Κότατζ» και μία νίκη (1-0) στην έδρα τους στον επαναληπτικό.

Η ομάδα του Γιαπ Σταμ καλείται το απόγευμα πέραν του αμιγώς αγωνιστικού σκέλους απέναντι στη Χάντερσφιλντ να ξεπεράσει και μία πολύ αρνητική παράδοση που συνοδεύει το σύλλογο, κατά την οποία μετράει τρεις (1995, 2001, 2011) χαμένους τελικούς και πέντε συνολικά αποκλεισμούς (δύο από τα ημιτελικά, 2003 και 2009) σε ισάριθμες (πέντε) προσπάθειες, όταν κρίνεται η άνοδος μέσω των πλέι-οφς.

Πιο πρόσφατη αποτυχία της Ρέντινγκ να κερδίσει την «προαγωγή» της στην πιο πάνω κατηγορία μέσω τελικού πλέι-οφς ήταν το 2011 εναντίον της Σουόνσι, με τους «κύκνους» να κεπιβραβεύονται εντέλει με την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως είχε και κάνει και το 1995 η Μπόλτον αντί των «royals», αλλά και η Γουόλσολ το 2001, η τελευταία στο πλαίσιο όμως, του προβιβασμού από την τρίτη στη δεύτερη επαγγελματική βαθμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Νιλ Σουόρμπρικ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Χάντερσφιλντ: Ο Νταβίντ Βάγκνερ θα στερηθεί των υπηρεσιών του κεντρικού αμυντικού, Γιον Γκόρεντς Στάνκοβιτς και του μέσου, Φίλιπ Μπίλινγκ που ταλαιπωρούνται αμφότεροι από τραυματισμούς στο γόνατο, ενώ αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή στον τελικό του μεσοεπιθετικού, Κέισι Πάλμερ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το θέμα που αντιμετωπίζει στον αχίλλειο τένοντα.

Ρέντινγκ: Ο Γιαπ Σταμ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο στόπερ και αρχηγό της ομάδας, Πολ ΜακΣέιν, ενώ την τελευταία στιγμή αναμένεται να κριθεί και η συμμετοχή του αριστερού μπακ-χαφ, Τζόρνταν Ομπίτα, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη στον αστράγαλο, έχοντας χάσει ήδη τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στη Φούλαμ.

 

Πιθανές ενδεκάδες

Χάντερσφιλντ: Γουόρντ, Σμιθ, Σίντλερ, Χέφελε, Λέβε, Χογκ, Μούι, Κατσούνγκα, Μπράουν, Φαν Λα Πάρα, Γουέλς.

Ρέντινγκ: Αλ Χαμπσί, Ιλόρι, Μουρ, Φαν ντεν Μπερχ, Γκάντερ, Έβανς, Γουίλιαμς, Μπλάκετ, Σουίφτ, Γκράμπαν, Κερμοργκάν.