Επιστρέφει στη League One η Μπλάκπουλ!

Μόλις ένα χρόνο κράτησε η περιπέτεια της Μπλάκπουλ στο πρωτάθλημα της League Two, καθώς μετά τη νίκη επί της Έξετερ με 2-1 στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» πήρε το τέταρτο και τελευταίο εισητήριο για τη League One, ακολουθώντας την Πόρτσμουθ, την Ντόνκαστερ και την Πλίμουθ στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.  



Επιστρέφει στη League One η Μπλάκπουλ!

Είναι... μανούλα σε αυτά τα ματς και το απέδειξε για άλλη μία φορά! Κερδίζοντας για 5η φορά τελικό πλέι-οφ (καμία άλλη ομάδα δεν μετρά τόσες νίκες), η Μπλάκπουλ έκαμψε την αντίσταση της Έξετερ με 2-1 και θα βρίσκεται του χρόνου ξανά στη League One.

Το σκορ στο «Γουέμπλεϊ» άνοιξε πολύ νωρίς για λογαριασμό της Μπλάκπουλ ο Μπραντ Ποτς, σημαδεύοντας με σουτ από το ύψος της περιοχής τη γωνία του Πιμ στο 3ο λεπτό. Το ματς στη συνέχεια απέκτησε γρήγορο ρυθμό, έχοντας αλεπάλληλες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Τελικά η τυπικά φιλοξενούμενη σήμερα Έξετερ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ντέιβιντ Γουίλερ να πετυχαίνει στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης το 21ο του τέρμα φέτος. Ο 27χρονος εξτρέμ «κρέμασε» τον Σαμ Σλόκομ και έφερε το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπλάκπουλ είχε το κάτι παραπάνω για να πάρει την άνοδο, χάρη στο τέρμα του Μαρκ Κούλεν με τη συμπλήρωση 64 λεπτών στο ματς. Αυτή τη φορά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος Ποτς να σερβίρει το γκολ στον 24χρονο. Μάλιστα, ο Κούλεν αποδείχθηκε καθοριστικός στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν, έχοντας εμπλοκή στα 7 (4 γκολ, 3 ασίστ) από τα 8 τέρματα της ομάδας του στα πλέι οφ ανόδου!

Στη συνέχεια η Έξετερ προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως δεν κατάφερε κάτι το ουσιαστικό απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Μπλάκπουλ, με εξαίρεση ένα σουτ του Σάμουελ στο 73Ά που πέρασε ελάχιστα άουτ.