Πρώτη και αήττητη

Με μία ακόμη ισοπαλία ολοκλήρωσε η Λίβερπουλ τη φάση των ομίλων στο Europa League αφού με τo 0-0 εντός έδρας κόντρα στην Ουτρέχτη, τερμάτισε πρώτη στον 11ο όμιλο και μάλιστα χωρίς να έχει ηττηθεί. Το...άνοστο 0-0 πάντως θα περάσει σίγουρα απαρατήρητο, με τους θεατές να έχουν ελάχιστα να θυμούνται από την αναμέτρηση.



Πρώτη και αήττητη

Πώς έπαιξε

Ο Ρόι Χότζον είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τον Φερνάντο Τόρες στο βασικό σχήμα των «κόκκινων» όμως μετά από παραινέσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, προτίμησε όπως τόνισε να μη ρισκάρει.

Παρέταξε έτσι την ομάδα με δέκα διαφορετικά πρόσωπα από τον τελευταίο αγώνα στο πρωτάθλημα διατηρώντας στην ενδεκάδα μόνο τον Σκρτέλ που φόρεσε το περιβραχιόνιο. Κι εκείνος πάντως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Το παιχνίδι σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να οργανωθούν σωστά σε κανένα σημείο του αγώνα. Άλλωστε οι ελάχιστες τελικές ευκαιρίες είναι ενδεικτικό της απόδοσης με τους γηπεδούχους να έχουν δύο προσπάθειες στην εστία και τους φιλοξενούμενους τρεις.

Ο αγώνας

Πάντως ο αγώνας άρχισε με καλές προοπτικές αφού μόλις στο 8ο λεπτό με ωραίο μακρινό σουτ ο Γιοβάνοβιτς ανάγκασε τον Βορμ να απογειωθεί και να διώξει τη μπάλα με τη βοήθεια του δοκαριού του.

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση του αγώνα ήταν η άσχημη πτώση του επιθετικού της ολλανδικής ομάδας και πρώτου σκόρερ φέτος, φαν Βολφσβίνγκελ, που μετά από απρόσεχτη προσγείωση αναγκάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις φάσεις που ήθελε αφού ο Τζο Κόουλ δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεν είχε τη σωστή χημεία με τον Έκλεστον μπροστά, που έκανε το ντεμπούτο του. Ο πιο κινητικός της ομάδας ήταν ο Μπάμπελ και στο δεύτερο ημίχρονο φρόντισε να το κάνει κατανοητό και στους αντιπάλους του με δύο προσπάθειες, που δεν είχαν ωστόσο ευτυχή κατάληξη.

Στο 55’ έπιασε ένα ωραίο σουτ από καλή θέση που πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα δεν πρόλαβε για εκατοστά να στείλει στα δίχτυα την μπάλα μετά από προσπάθεια του Κέλι.

Εκτός από τον Κυργιάκο ο Χότζον αποφάσισε να ανανεώσει και την επιθετική του γραμμή. Αρχικά αντικαθιστώντας τον Έκλεστον με τον ταλαντούχο Πατσέκο και στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία για κάποια λεπτά και στον Κάουτ να αντιμετωπίσει την ομάδα την οποία υπηρέτησε για πέντε χρόνια μέχρι το 2003.

Συνθέσεις Ομάδων:

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Αουρέλιο, Γουίλσον, Κέλι, Σκρτελ (Κυργιάκος 46’), Κόουλ, Πόουλσεν, Σέλβεϊ, Γιοβάνοβιτς (Κάουτ 73΄), Μπάμπελ, Έκλεστον (Πατσέκο 56΄)

Ουτρέχτη: Βορμ, Κορνέλισε, Νέσου, Κέλερ, Σίλμπερμπάουερ, Μέρτενς, Μαγκουάιρ (Σαροτά 84’), Νίχολτ, Βούιτενς, Ντούπλαν (Ορ 71’), φαν Βολφσβίνγκελ (ντε Κόγκελ 46’)