Τσάμπιονς Λιγκ και παραμονή στο σημερινό «μενού» της Πρέμιερ

Πέντε από τους δέκα συνολικά αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου (13/5) στην προτελευταία (37η) «στροφή» της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται, τόσο στην πρώτη τετράδα, όσο και στην «ουρά» της βαθμολογίας.



Τσάμπιονς Λιγκ και παραμονή στο σημερινό «μενού» της Πρέμιερ

Τα σημερινά παιχνίδια διεξάγονται φυσικά, στον απόηχο των χθεσινών (12/5) πανηγυριών της Τσέλσι για την κατάκτηση του έκτου πρωταθλήματος της ιστορίας της, ύστερα από τη νίκη της στην έδρα της Γουέστ Μπρομ (1-0) χάρη στο γκολ του Μίτσι Μπατσουαγί λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης στο «Χόθορνς» (82’).

Με το ίδιο σκορ (1-0) επικράτησε και η Έβερτον της Γουότφορντ στο «Γκούντισον Παρκ» στο δεύτερο ματς που «άνοιξε» την Παρασκευή την αυλαία της 37ης αγωνιστικής.

Το σπουδιαότερο από πλευράς δυναμικότητας παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το αυριανό (14/5) ντέρμπι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μεταξύ της γηπεδούχου Τότεναμ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ: Να δώσουν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις επιθυμούν οι «πολίτες» ύστερα από το 5-0 κόντρα στην Πάλας το περασμένο Σάββατο (13/5) κατακτώντας ένα τρίποντο που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην 3η θέση και το «καλό» εισιτήριο για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι και το οποίο θα επιτύχουν, εφόσον κάνουν το 3 στα 3 στις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που τους απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.

Μοναδικό κίνητρο στις δύο αυτές τελευταίες αγωνιστικές για τις «αλεπούδες» που έρχονται με φόρα στο «Έτιχαντ» έπειτα από τις διαδοχικές νίκες με Γουέστ Μπρομ (1-0 εκτός) και Γουότφορντ (3-0 εντός), αποτελεί το προσπέρασμα των «μπάγκις», οι οποίοι ηττήθηκαν χθες από την Τσέλσι και η κατάληψη της 8ης θέσης στη βαθμολογία.

Στόουκ-Άρσεναλ: Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ είναι εκείνο που «καίγεται» για βαθμούς και εκμεταλλευόμενο την ψυχολογική κυρίως ώθηση μετά τις απανωτές νίκες στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έμιρεϊτς» (2-0) και μεσοβδόμαδα στην έδρα της Σαουθάμπτον (2-0), επιθυμεί να σημειώσει ακόμη μία νίκη κυνηγώντας τις όποιες πιθανότητες για την είσοδό του στην πρώτη τετράδα.

Οι γηπεδούχοι «πότερς» αναμένεται να παραταχθούν απέναντι στους «κανονιέρηδες» με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, καθώς και για να ευχαριστήσουν με μία μεγάλη νίκη το κοινό που θα τους στηρίξει στο «Bet 365», με τη φόρμα πάντως, της ομάδας του Μαρκ Χιουζ να μην αποτελεί... σύμμαχό της, καθώς μετράει μόλις μία νίκη στους τελευταίους εννέα αγώνες.

Μίντλεσμπρο-Σαουθάμπτον: Ουσιαστικές βλέψεις δεν έχει καμία από τις δύο αντιπαρατασσόμενες ομάδες στο «Ρίβερσαϊντ», μα παρ’ όλα αυτά, η υποβιβασμένη «Μπόρο» θα επιδιώξει να αποχαιρετήσει με... ψηλά το κεφάλι την Πρέμιερ Λιγκ χαροποιώντας του φιλάθλους που θα παρευρεθούν στο ματς με τη Σαουθάμπτον.

Από την  άλλη πλευρά, οι «Άγιοι» έχουν ως στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, το οποίο πρακτικά ορίζεται ως τον τερματισμό στην 8η θέση.

 

Μπόρνμουθ-Μπέρνλι: Μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς έχουν οι φιλοξενούμενοι «κλάρετς», οι οποίοι θέλουν να εξαλείψουν και το τελευταίο σενάριο που τους εμπλέκει σε υποβιβασμό, κάτι για το οποίο αρκεί και ο ένας πόντος στο «Βαϊτάλιτι».

Από την άλλη, ο Έντι Χάου και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να κλείσουν με ωραίο τρόπο μπροστά στον κόσμο τους ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά, καθότι ανανέωσαν για άλλη μία σεζόν την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού».

Σάντερλαντ-Σουόνσι: Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο «Στάδιο του Φωτός», με τη Σουόνσι να κάνει το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή της, εφόσον κατορθώσει να «αποδράσει» με το τρίποντο από την έδρα της ουραγού της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους για την Τσάμπιονσιπ, ωστόσο, όπως έδειξαν και με τη νίκη τους (2-0) στην έδρα της Χαλ την προηγούμενη αγωνιστική, δεν πρόκειται να... καταθέσουν τα όπλα σε κανένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Παρασκευή (χθες, 12/5)

Έβερτον-Γουότφορντ 1-0

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 0-1

Σάββατο (σήμερα, 13/5)

(ώρες Ελλάδος)

14:30 Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ

17:00 Μίντλεσμπρο-Σαουθάμπτον

17:00 Μπόρνμουθ-Μπέρνλι

17:00 Σάντερλαντ-Σουόνσι

19:30 Στόουκ-Άρσεναλ

Κυριακή (αύριο, 14/5)

14:00 Κρίσταλ Πάλας-Χαλ

16:15 Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ

18:30 Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ