Κόντρα Πρέμιερ Λιγκ-ιδιοκτήτη Άκρινγκτον Στάνλεϊ

Την έντονη διαφωνία τους εξέφρασαν δημοσίως η διοργανώτρια αρχή της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου με τον «ισχυρό άνδρα» της Άκρινγκτον Στάνλεϊ (ομάδα της τέταρτης κατηγορίας), Άντι Χολτ.



Κόντρα Πρέμιερ Λιγκ-ιδιοκτήτη Άκρινγκτον Στάνλεϊ

Η μεταξύ των δύο έριδα είχε ως αφετηρία τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του κλαμπ της Λιγκ 2 σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες κατηγορούσε την Πρέμιερ Λιγκ για αλόγιστη δαπάνη χρημάτων από τους συλλόγους της, οι οποίοι δεν υπολογίζουν στο ελάχιστο τις αντίστοιχες ομάδες της Αγγλικής Φούτμπολ Λιγκ (EFL, δηλαδή της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης επαγγελματικής βαθμίδας).

«Νιώθουμε σαν τον φτωχό χωρικό που παρακαλάει για λίγα ψίχουλα! Για την Πρέμιερ Λιγκ είναι μια χαρά να διαμορφώνει μία απομονωμένη άποψη θεωρώντας ότι δεν επηρεάζει κανέναν άλλον, όμως η δική μου η διαφωνία έγκειται στο ότι, όντως βλάπτει τους άλλους. Όταν κάνεις πράγματα προς το συμφέρουν του αθλήματος, πρέπει να το προσέχεις ολόκληρο και όχι να απομονώνεις τα δικά σου συμφέροντα. Αυτοί παράγουν όλο το κέρδος και οφείλουν να μοιράσουν κάποιο μέρος του», είπε ο Χολτ για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η άμεση γραπτή απάντηση της Πρέμιερ Λιγκ:

«Η Πρέμιερ Λιγκ υποστηρίζει όλους τους συλλόγους της EFL με πληρωμές αλληλεγγύης και παρέχει αξιόλογο μερίδιο των αποθεματικών της σε προγράμματα κοινωνικών σχεδίων και ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής, όλα αυτά, δηλαδή, από τα οποία ωφελείται και η Άκρινγκτον Στάνλεϊ. Αυτό το κάνουμε μόνο και μόνο από ενδιαφέρον που υπάρχει στη διοργάνωση και τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ούτως ώστε να υποστηρίξουμε την Άκρινγκτον, την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα, τις κοινότητες και τη σχολεία σε όλη την επικράτεια».

Ο Χολτ φαίνεται πως δεν πείστηκε ιδιαίτερα από το κείμενο αυτό που συντάχθηκε σε απάντηση των δικών του δηλώσεων και συνέχισε να... εκτοξεύει τα βέλη του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «twitter», γράφοντας μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος εξέλαβε την τοποθέτηση της Πρέμιερ Λιγκ περισσότερο ως «απειλή για να κλείσει» ως επιχείρηση η ομάδα του και ότι «καλό θα ήταν να κρατήσουν για τους ίδιους τα αποθεματικά που μοιράζουν» (υπονοώντας ότι πρόκειται για πενιχρά χρηματικά ποσά).