Αγώνας με φόντο τα «αστέρια» για Άρσεναλ

Τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές της ελπίδες της για μια θέση στην τετράδα και το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα επιδιώξει απόψε (10/5, 21:45 ώρα Ελλάδος) η Άρσεναλ στο «Σεντ Μέρις» απέναντι στη Σαουθάμπτον. Αδιάφοροι βαθμολογικά οι γηπεδούχοι που έδειξαν, όμως, και στο πρόσφατο 0-0 στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ ότι παλεύουν όλα τα παιχνίδια.



Αγώνας με φόντο τα «αστέρια» για Άρσεναλ

Η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί την εξ αναβολής υποχρέωση των δύο συλλόγων από την 26η αγωνιστική.

Οι «Άγιοι» μπορεί να μην «κυνηγούν» κάτι απτό στα τελευταία τους παιχνίδια για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, όπως ωστόσο γράφτηκε παραπάνω, η «λευκή» ισοπαλία (0-0) που έφερε την Κυριακή που μας πέρασε (7/5) μέσα στην έδρα της Λίβερπουλ, η οποία με τη σειρά της πασχίζει να κρατήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, απέδειξε ότι το σύνολο του Κλοντ Πιέλ, δεν παρατάει κανέναν αγώνα ανεξαρτήτως του αν ο αντίπαλος είναι -θεωρητικά- ποιοτικότερος και διαθέτει ισχυρότερο κίνητρο.

Την ήττα με 2-0 σκορ στο λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ, διαδέχθηκε η νίκη της με το ίδιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Κυριακής (7/5) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που όχι μόνο τόνωσε ψυχολογικά την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, όχι μόνο λόγω του γοήτρου που ενέχουν οι επιτυχίες σε τέτοιου είδους ματς, αλλά και γιατί διατήρησε τις ελπίδες της για να προλάβει μία εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα, η οποία θα της εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Τζον Μος.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Σαουθάμπτον: Μοναδικό πρόβλημα για τον Κλοντ Πιέλ αποτελεί η μακροχρόνια απουσία ελέω τραυματισμού του αρχηγού και σέντερ μπακ, Φίρχιλ Φαν Ντάικ, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν μετά από καιρό (στην αποστολή της ομάδας, όχι στην αρχική ενδεκάδα) ο στράικερ, Τσάρλι Όστιν και ο αριστερός μπακ, Ματ Τάργκετ.

Άρσεναλ: Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του στόπερ και ενός εκ των αρχηγών της ομάδας, Λοράν Κοσιελνί, όπως και του μέσου, Γκρανίτ Τζάκα, λόγω ενοχλήσεων που έχουν σε γάμπα και αστράγαλο αντίστοιχα, με τον Γάλλο μπακ πάντως, εν αντιθέσει με τον Ελβετό χαφ, να αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στο βασικό σχήμα των «κανονιέρηδων».

Πιθανές ενδεκάδες

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Ντέιβις, Γουόρντ-Πράους, Τάντιτς, Γκαμπιαντίνι, Μπουφάλ.

Άρσεναλ: Τσεχ, Χόλντινγκ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Κοκλέν, Ράμσεϊ, Γκιμπς, Εζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ.