«Πρόβα» τίτλου σήμερα για Τσέλσι

Τη νίκη που θα τη φέρει μια... ανάσα από την κατάκτηση του έκτου πρωταθλήματος της ιστορίας της θα επιδιώξει απόψε (8/5, 22:00 ώρα Ελλάδος) η Τσέλσι μέσα στο γήπεδό της υποδεχόμενη τη Μίντλεσμπρο. Μολονότι δύσκολη η αποστολή τους, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών, καθώς η ήττα θα σημάνει αυτόματα και τον υποβιβασμό τους.



«Πρόβα» τίτλου σήμερα για Τσέλσι

Με... εφόδιο τα ευχάριστα για εκείνους μαντάτα της Παρασκευής (5/5) από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και την ήττα (1-0) της άμεσης συνδιεκδικήτριας, Τότεναμ από την έτερη συμπολίτισσά τους και γηπεδουχο, Γουέστ Χαμ, οι «μπλε» θα παραταχθούν στην έδρα τους απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας, Μίντλεσμπρο έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα τους αποσπάσει επτά βαθμούς από τα «σπιρούνια», με τρία παιχνίδια να απομένουν (ύστερα από το σημερινό της Τσέλσι) για τις δύο ομάδες της κορυφής.

Από την άλλη, το τρίποντο της νίκης που θα της δώσει παράταση «ζωής», ελπίδες, ψυχολογία, αλλά και... βαθμολογική ουσία θα επιδιώξει η «Μπόρο» μέσα στο γήπεδο της πρωτοπόρου Τσέλσι, μιας και εφόσον φύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» χωρίς ούτε έναν βαθμό, αυτό θα ισοδυναμεί με την άμεση επιστροφή του συλλόγου στην Τσάμπιονσιπ, ενώ κάτι παρόμοιο θα ισχύει και με την ισοπαλία που απλώς θα διατηρήσει τα όποια μαθηματικά σενάρια απομένουν δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν (στο μείον επτά από το όριο το όριο της σωτηρίας με ματς λιγότερο από τη 17η Σουόνσι).

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Κρεγκ Πόσον.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Τσέλσι: Δύο πολύ σημαντικοί παίκτες στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε τίθενται εν αμφιβόλω για το αποψινό ματς, και συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός, Νταβίντ Λουίζ και ο μέσος, Ενγκολό Καντέ, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς (ο Βραζιλιάνος είχε μία άτσαλη πτώση στο προηγούμενο ματς με την Έβερτον, ο Γάλλος έχει πρόβλημα στο μηρό του). Παρ’ όλα αυτά, το πιο πιθανό είναι οι δύο ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουν κανονικά στο αρχικό σχήμα των «μπλε».

Μίντλεσμπρο: Την τελευταία στιγμή θα κρίνει ο Στιβ Άγκνιου τη συμμετοχή στο καθοριστικό για την παραμονή της ομάδας παιχνίδι του μεσοεπιθετικού του, Γκαστόν Ραμίρες που νιώθει ενοχλήσεις στη λεκάνη του. Αμφίβολοι παραμένουν και ο τερματοφύλακας, Βίκτορ Βαλντές, όπως και ο κεντρικός αμυντικός, Ντανιέλ Αγιάλα.

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο, Αζάρ, Κόστα.

Μίντλεσμπρο: Γκιουζάν, Φάμπιο, Τσέιμπερς, Γκίμπσον, Φρεντ, Ντε Ρον, Κλέιτον, Φόρσο, Στουάνι, Ντάουνινγκ, Νεγρέδο.