Τα βλέμματα στραμμένα σήμερα στο «Έτιχαντ»

Το κυρίως «πιάτο» της 36ης αγωνιστικής σερβίρεται σήμερα, Σάββατο (6/5) με 6 από τα 10 παιχνίδια, εκ των οποίων ξεχωρίζει το ματς του «Έτιχαντ» που ανοίγει το πρόγραμμα ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Κρίσταλ Πάλας στις 14:30 ώρα Ελλάδος.



Τα βλέμματα στραμμένα σήμερα στο «Έτιχαντ»

Οι σημερινοί αγώνες διεξάγονται στον απόηχο της χθεσινής (5/5) ήττας (1-0) της Τότεναμ από τη Γουέστ Χαμ, το οποίο άνοιξε διάπλατα το... δρόμο στην Τσέλσι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους «μπλε» να... προβάρουν την κατάκτηση του τροπαίου τη Δευτέρα (8/5) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» υποδεχόμενοι την προτελευταία Μίντλεσμπρο, ενώ στο σύνολο των 10 αναμετρήσεων ξεχωρίζει το αυριανό (7/5) ντέρμπι στο «Έμιρεϊτς» μεταξύ της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας: Τη νίκη που θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους τους επιθυμούν οι δύο αντίπαλοι. Οι μεν γηπεδούχοι «πολίτες» θα πραγματοποιήσουν ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα (ευελπιστώντας και σε κοινή απώλεια βαθμών με πιθανή ισοπαλία την Κυριακή στο Άρσεναλ-Γιουνάιτεντ), οι δε φιλοξενούμενοι «αετοί», παρά το πολύ δύσκολο εγχείρημά τους και έχοντας ως εφόδια τα «διπλά» με Τσέλσι και Λίβερπουλ, θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να ολοκληρώσουν με έναν μεγαλειώδη τρόπο την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σουόνσι-Έβερτον: Το ισχυρότερο κίνητρο βρίσκεται από τη μεριά των Ουαλών, οι οποίοι 3 παιχνιδια πριν τη λήξη της φετινής σεζόν βρίσκονται στο μείον δύο από τη σωτηρία και τη 17η Χαλ, ενώ με δεδομένο πως οι «τίγρεις» υποδέχονται την ουραγό και υποβιβασμένη Σάντερλαντ, η επικράτηση απέναντι στην Έβερτον κρίνεται αναγκαία για τους «κύκνους». Όσον αφορά τα «ζαχαρωτά», προλαβαίνουν μαθηματικά να ανελιχθούν παραπάνω από την 7η θέση, ωστόσο, μετά την ήττα από την Τσέλσι (3-0 εντός) και την ισοπαλία (0-0 εκτός) από τη Γουέστ Χαμ το σενάριο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται για το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν.

Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ: Οι «κλάρετς» δεν αποπεράτωσαν οριστικά την υπόθεση-παραμονή, όμως, η ψυχολογική ανάταση που επήλθε στην ομάδα του Σον Ντάις έπειτα από το πρώτο της φετινό εκτός έδρας τρίποντο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και σε συνδυασμό με την αγωνιστική της βελτίωση, όταν παίζει στο... φρούριο της, το «Τερφ Μουρ», είναι πολύ πιθανό να επικυρώσουν τη διατήρησή τους στην κατηγορία τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Σε πολύ κακό «φεγγάρι» βρίσκονται οι «μπάγκις», οι οποίοι βλέποντας τις ευρωπαϊκές θέσεις να είναι μακριά, φαίνεται πως επαναπαύτηκαν στις «δάφνες» της 8ης θέσης καταγράφοντας τέσσερις ήττες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια για την Πρέμιερ Λιγκ.

Μπόρνμουθ-Στόουκ: Το... τυπικό σκέλος απομένει για να «σφραγίσουν» αμφότεροι την παραμονή τους στα «μεγάλα σαλόνια», αν και επειδή αυτό δεν έχει ακόμη επέλθει, οι τρεις βαθμοί της νίκης κρίνονται απαραίτητοι για να φύγει και το παραμικρό άγχος πάνω από τις δύο ομάδες μία... ώρα αρχύτερα. Τα «κεράσια» υπερέχουν κατά έναν πόντο των «πότερς», με τα δύο κλαμπ να απέχουν της επικίνδυνης ζώνης 9 και 8 βαθμούς αντίστοιχα.

Λέστερ-Γουότφορντ: Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 40 βαθμούς, 8 δηλαδή παραπάνω, από όσους χρειάζονται για την εξασφάλιση της σωτηρίας τους. Κατά πάσα πιθανότητα, η νέα χρονιά θα τις έχει αμφότερες στην καινούρια Πρέμιερ Λιγκ, όσο όμως, αυτό δεν γίνει με κάθε επισημότητα, η κατάκτηση της νίκης αποτελεί μέγιστη αναγκαιότητα, τόσο για τους γηπεδούχους περυσινούς πρωταθλητές, όσο και για τις φιλοξενούμενες «σφήκες».

Χαλ-Σάντερλαντ: Με τη Σάντερλαντ να σκέπτεται πλέον από τώρα την επόμενη χρονιά στην Τσάμπιονσιπ, το παιχνίδι αυτό μοιάζει να έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Μπορεί οι «μαυρόγατες» να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα... άμεσης επιστροφής, ωστόσο, οι «τίγρεις» που παραμένουν αήττητοι με τον Μάρκο Σίλβα στα ηνία του πάγκου μέσα στο «KCOM» για το πρωτάθλημα (6 νίκες και 1 ισοπαλία), και με «μαξιλάρι» το συν δύο από την εντός «διακεκαυμένης ζώνης», Σουόνσι, έχουν το προβάδισμα, ώστε να πανηγυρίσουν ακόμη ένα επιτυχές αποτέλεσμα στο γήπεδό τους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Παρασκευή, 5/5

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-0

Σάββατο, 6/5

14:30 Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας

17:00 Σουόνσι-Έβερτον

17:00 Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ

17:00 Μπόρνμουθ-Στόουκ

17:00 Λέστερ-Γουότφορντ

17:00 Χαλ-Σάντερλαντ

Κυριακή, 7/5

15:30 Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον

18:00 Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα, 8/5

22:00 Τσέλσι-Μίντλεσμπρο