Με φόρα... από το Κύπελλο η Τσέλσι απόψε με Σαουθάμπτον

Έχοντας ως εφόδιο τη σπουδαία νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη συμπολίτισσα και συνδιεκδικήτρια του πρωταθλήματος, Τότεναμ, η Τσέλσι θα αγωνιστεί το βράδυ (25/4, 21:45 ώρα Ελλάδος) μπροστά στο κοινό της κόντρα στη Σαουθάμπτον που θα επιχειρήσει με ένα καλό αποτέλεσμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να δώσει μία λίγο πιο όμορφη «πινελιά» στον επίλογο της φετινής της χρονιάς.



Με φόρα... από το Κύπελλο η Τσέλσι απόψε με Σαουθάμπτον

Το αποψινό είναι το εξ αναβολής παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (23/4) για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο δεν έγινε λόγω της συμμετοχής των γηπεδούχων στον ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ» το Σάββατο (22/4).

Οι Λονδρέζοι ξεπέρσαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα (2-0) της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup αντί της Τότεναμ, η οποία με τη σειρά της είχε εκμεταλλευτεί το ότι η πρωτοπόρος της Πρέμιερ έχασε και νικώντας την Μπόρνμουθ κατάφερε να μειώσει στους τέσσερεις πόντους τη διαφορά από τους «μπλε». Έτσι, το σύνολο του Αντόνιο Κόντε επιδιώκει να μετουσιώσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα της νίκης του Κυπέλλου σε... βαθμολογικό διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από την άμεση αντίπαλό της που αγωνίζεται αύριο (26/4) στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Μοναδικό κίνητρο για τους «Αγίους» από την άλλη, είναι, όπως αναφέρθηκε, να ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν με ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, μιας και η υπόθεση-σωτηρία έχει πρακτικά υλοποιηθεί, ενώ οι θέσεις της Ευρώπης απέχουν αρκετά. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής με σκορ 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Λι Μέισον.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Τσέλσι: Ο Αντόνιο Κόντε θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον αρχηγό και βασικό στόπερ της ομάδας, Γκάρι Κέιχιλ, που έχασε τον ημιτελικό Κυπέλλου με την Τότεναμ ελέω γαστρεντερίτιδας, χωρίς πάντως, να έχει ξεκαθαρίσει αν θα τον χρησιμποιήσει στο αρχικό σχήμα.

Σαουθάμπτον: Ο Κλοντ Πιέλ μπορεί να υπολογίζει στον βασικό του αμυντικό μέσο, Οριόλ Ρομέου, ο οποίος εξέτισε την ποινή δύο αγωνιστικών με Γουέστ Μπρομ και Μάντσεστερ Σίτι. Αντιθέτως, αμφίβολος είναι ο αριστερός μπακ-χαφ, Σαμ Κουίν (πρόβλημα στη βουβωνική χώρα), ενώ είναι σταθερά εκτός οι μακροχρόνιοι τραυματίες Φίρχιλ Φαν Ντάικ (στόπερ), Ματ Τάργκετ (αριστερός μπακ), Τσάρλι Όστιν (σέντερ φορ), Άλεξ ΜακΚάρθι (δεύτερος τερματοφύλακας).

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Ακέ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν, Αζάρ, Κόστα.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Ντέιβις, Γουόρντ-Πράους, Τάντιτς, Ρέντμοντ, Γκαμπιαντίνι.