Έγραψε ιστορία η πρωταθλήτρια Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (vid)

Με την Όλνταμ να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Μπόλτον, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στη LeagueOne, γράφοντας ιστορία για τις επιτυχίες που έχει καταγράψει σε κάθε κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!  



Έγραψε ιστορία η πρωταθλήτρια Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (vid)

Οι «blades», στέφθηκαν πρωταθλητές στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, το απόγευμα του Σαββάτου, από τη στιγμή που η 2η, Μπόλτον απέτυχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ματς με την Όλνταμ, με συνέπεια η διαφορά των 12 βαθμών να μην καλύπτεται πλέον στα εναπομείναντα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σέφιλντ Γιουνάιτετντ εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στην Τσάμπιονσιπ, ενώ πλέον, θα βρεθεί στο 2ο στρώμα των πρωταθλημάτων της χώρας ως πρωταθλήτρια.

Με αυτή την επιτυχία, έγινε η 4η ομάδα στην Αγγλία που έχει πάρει πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες (!) μετά τις Γουλβς, Μπέρνλι και Πρέστον!

Συγκεκριμένα, είχε τερματίσει πρώτη στο κορυφαίο επίπεδο τη σεζόν 1897-1898, στη δεύτερη κατηγορία τη χρονιά 1952-1953, στην τρίτη το κατάφερε φέτος και στην 4η κατηγορία είχε πάρει τον τίτλο τη σεζόν 1981-1982.