Μεξικό, Καναδάς και Η.Π.Α. για το Μουντιάλ του 2026

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 ετοιμάζονται να καταθέσουν το Μεξικό, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (10/4).



Μεξικό, Καναδάς και Η.Π.Α. για το Μουντιάλ του 2026

Πρόκειται για το πρώτο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί με 48 και όχι 32 ομάδες και σε περίπτωση που η κοινή προσπάθεια των εν λόγω κρατών καρποφορήσει θα είναι η πρώτη φορά που το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά θα φιλοξενηθεί από τρεις χώρες.

Η Αμερική είναι αυτή που διοργάνωσε για τελευταία φορά Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι του 1994, διατηρώντας έκτοτε το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσέλευσης κόσμου, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 68,991 θεατές ανά παιχνίδι.

«Οι Η.Π.Α., το Μεξικό και ο Καναδάς παρουσίασαν η καθεμία ξεχωριστά τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτουν για να φιλοξενήσουν αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Αν τα έθνη μας ακολουθήσουν κοινή γραμμή για την επίτευξη του στόχου δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα καταφέρουμε να διαφημίσουμε το άθλημα φιλοξενώντας ποδοσφαιριστές και φιλάθλους από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σουνίλ Γκουλάτι ενώ να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη FIFA το Μάιο του 2020.