Φινάλε στην 32η αγωνιστική με λονδρέζικη κόντρα

Με τον αγώνα της αγγλικής πρωτεύουσας στο «Σέλχαρστ Παρκ» ανάμεσα στις συντοπίτισσες Κρίσταλ Πάλας και Άρσεναλ ολοκληρώνεται απόψε (10/4, 22:00 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 1HD) το πρόγραμμα της τρέχουσας αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ.



Φινάλε στην 32η αγωνιστική με λονδρέζικη κόντρα

Το τρίποντο που θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη τετράδα θα επιδιώξει σήμερα η Άρσεναλ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάλας. Οι «κανονιέρηδες» απέχουν 7 βαθμούς από την 4η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» ωστόσο, να έχουν παίξει δύο αγώνες περισσότερους από τους Λονδρέζους. Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ καλείται, λοιπόν, το βράδυ να «ζευγαρώσει» τις νίκες της με συμπολίτισσες, έπειτα από το 3-0 επί της Γουέστ Χαμ την προηγούμενη αγωνιστική και να βρεθεί ξανά σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «αετοί» από τη μεριά τους βρίσκονται με δύο αγώνες λιγότερους στους συν τρεις πόντους από τη 18η και πρώτη της «επικίνδυνης ζώνης», Σουόνσι, κάτι που, όπως είναι φυσιολογικό, δεν τους επιτρέπει επ’ ουδενί να εφησυχάσουν, και έτσι, θα επιδιώξουν μετά από την προπερασμένη αγωνιστική και την Τσέλσι να επιστρέψουν στις νίκες (ύστερα από την ήττα με Σαουθάμπτον) και να σημειώσουν μία ακόμη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, σε μια αναμέτρηση κιόλας, όπου και το γόητρο παίζει το ρόλο του, λόγω του τοπικού χαρακτήρα της αναμέτρησης.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Πολλά τα προβλήματα στην οπισθοφυλακή του θα έχει ο Σαμ Άλαρνταϊς, καθώς θα απουσιάσουν οι τραυματίες αμυνικοί του, Τζέιμς Τόμκινς (βασικός στόπερ), Σκοτ Νταν (αρχηγός, κεντρικός μπακ) και Πάτρικ Φαν Άνχολτ (βασικός αριστερός μπακ). Αμφίβολοι είναι λόγω ενοχλήσεων οι μέσοι Γιοάν Καμπαΐγ (βασικός) και Τζέιμς ΜακΆρθουρ, ενώ ο επίσης μέσος, Τζο Λέντλεϊ, είναι και πάλι διαθέσιμος. Απόντες και οι μακροχρόνιοι τραυματίες, Κόνορ Γουίκχαμ (φορ), Φρέιζερ Καμπελ (επιθετικός), Λοΐκ Ρεμί (επιθετικός) και Παπ Σουαρέ (αριστερός μπακ).

Άρσεναλ: Οι Πετρ Τσεχ και Νταβίδ Οσπίνα δεν ξεπέρασαν τα προβλήματά τους σε κνήμη και πλάτη αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας Εμιλιάνο Μαρτίνες, θα ξεκινήσει για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Πολύ σημαντική φυσικά, είναι και η απουσία του στυλοβάτη της άμυνας, Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος είναι τραυματίας στον αχίλλειο τένοντα. Στα θετικά προστίθεται η επιστροφή του αμυντικού μέσου, Φρανσίς Κοκλέν. Μακροχρόνια απών ο χαφ, Σάντι Καθόρλα.

Πιθανές ενδεκάδες

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Γουόρντ, Κέλι, Σακό, Σλουπ, Μιλιβόγεβιτς, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Ζαχά, Τάουνσεντ, Μπεντέκε.

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Μπεγερίν, Μουστάφι, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Τζάκα, Ελνενί, Εζίλ, Γουόλκοτ, Σάντσες, Ζιρού.