Με τα βλέμματα απόψε (5/4) «καρφωμένα» στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Το ντέρμπι Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (5/4, 22:00 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από COSMOTE SPORT 1HD) είναι αναμφίβολα το παιχνίδι εκείνο που ξεχωρίζει στη σημερινή δεύτερη... δόση της 31ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ.



Με τα βλέμματα απόψε (5/4) «καρφωμένα» στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι: Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα τους με αντίπαλο τη συμπολίτισσα, Κρίσταλ Πάλας, γνωρίζουν όμως, ότι με νίκη στο αποψινό ματς, θα κάνουν ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και θα διατηρήσουν τουλάχιστον το συν 7 από την έτερη -όπως η Πάλας- συμπολίτισσά τους, Τότεναμ, που είναι αυτή τη στιγμή στο «κυνήγι» της.

Από την πλευρά τους, οι «πολίτες» στο ενδεχόμενο... απόδρασης με το τρίποντο από το «Στάμφορντ Μπριτζ» θα μειώσουν στους 8 βαθμούς την απόστασή τους από΄την κορυφή, το πιο... ρεαλιστικό σενάριο ωστόσο, θέλει τη Σίτι να εδραιώνει με τον τρόπο αυτό τη θέση της στην πρώτη τετράδα στη «μάχη» που γίνεται για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Τσέλσι: Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του δεξιού μπακ-χαφ της ομάδας, Βίκτορ Μόουζες, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα τραύμα στα δάχτυλα του ποδιού του, με τον Αντόνιο Κόντε να προορίζει ως πιθανό αντικαταστάτη του τον Πέδρο, μετατοπίζοντας εκεί τον Ισπανό από την επιθετική γραμμή.

Μάντσεστερ Σίτι: Πέραν των γνωστών απουσιών του επιθετικού Γκάμπριελ Ζεσούς και του μέσου Ιλκάι Γκιουντογκάν, αμφότεροι εξαιτίας των τραυματισμών τους σε μετατάρσιο και χιαστούς αντίστοιχα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα υπολογίζει ούτε τον επίσης τραυματία (στη βουβωνική χώρα) δεξιό του μπακ, Μπακαρί Σανιά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Πέδρο, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν, Αζάρ, Κόστα.

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.

Σουόνσι-Τότεναμ: Την πιθανότητα να χάσει βαθμό ή βαθμούς η πρωτοπόρος Τσέλσι στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι θέλει να εκμεταλλευτεί η Τότεναμ και να πλησιάσει ακόμη παραπάνω την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ φεύγοντας με το τρίποντο της νίκης από το «Λίμπερτι». Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ναι μεν αντιμετωπίζουν μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, με βάση τη βαθμολογική τους θέση όμως, καλούνται να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς και στο ματς με τα «σπιρούνια», διότι οι «κύκνοι» βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη «διακεκαυμένη ζώνη».

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ: Με... φόρα από την εντός έδρας επικράτηση απέναντι στην Έβερτον στο κλασικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κατεβαίνει απόψε η Λίβερπουλ σε ένα ακόμη παιχνίδι στο «Άνφιλντ» με αντίπαλο την Μπόρνμουθ, το εμπόδιο της οποίας θέλει να υπερκεράσει για να θεμελιώσει την παρουσία της στην πρώτη τετράδα και να κερδίσει έτσι, την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά τα «κεράσια», είχαν μία αξιόλογη παρουσία στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) του «Σεντ Μέρις» στο τοπικό ντέρμπι της νότιας Αγγλίας με τη Σαουθάμπτον και πλέον στόχος τους στον αυξημένης δυσκολίας αγώνα τους κόντρα στους «κόκκινους» είναι να αποκομίσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τη συμμετοχή τους για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ.

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ: Σε κακό αγωνιστικό «φεγγάρι» βρίσκονται αμφότεροι οι σύλλογοι της αγγλικής πρωτεύουσας, καθώς η Άρσεναλ που προέρχεται από το ισόπαλο εντός έδρας ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι (2-2), κινδυνεύει έπειτα απο 21 χρόνια να μείνει εκτός πρώτης τετράδας, η δε Γουέστ Χαμ από εκεί που φάνταζε αδιάφορη, μετά και την ήττα της την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Χαλ έχει «μπλέξει» σε περιπέτειες, μιας και απέχει πλέον 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών για τους γηπεδούχους και μίας ήττας ακόμη για τους φιλοξενούμενους θα αποτελέσει μία σημαντική απειλή για τους στόχους τους λίγα ματς πριν τη λήξη της σεζόν.

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας: Μετά και την ισοπαλία με την Μπόρνμουθ, οι «Άγιοι», αν και με δύο παιχνίδια λιγότερα, βρίσκονται στο συν 7 από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ και αντιμετωπίζοντας σήμερα τους Λονδρέζους, το σύνολο του Κλοντ Πιέλ θέλει να ξεμπερδέψει μια και καλή από τα «άσχημα» για εκείνο σενάρια. Με εφόδιο την εξαιρετική φόρμα που διανύουν και το ηθικό... ακμαιότατο, ύστερα από τη νίκη μέσα στην έδρα της πρώτης στη βαθμολογία και συμπολίτισσας Τσέλσι, θα παραταχθούν απέναντι στη Σαουθάμπτον οι «αετοί», επιδιώκοντας το πέμπτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα που θα αποτελεί με τη σειρά του ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη της σωτηρίας στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού».

Χαλ-Μίντλεσμπρο: «Ο θάνατός σου η ζωή μου» μπορεί να γραφτεί χάριν μεταφοράς για το παιχνίδι αυτό, καθώς οι δύο ομάδες (ένα ματς λιγότερο η «Μπόρο») απέχουν τέσσερεις βαθμούς και έτσι, το να χάσει μία ομάδα τον αγώνα, μπορεί να αποβεί... μοιραίο για τη συνέχειά τους και την επόμενη χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη σπουδαία νίκη-ανατροπή (2-1) κόντρα στη Γουέστ Χαμ αναμένεται να αγωνιστούν οι αήτηττοι από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μάρκο Σίλβα γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από το ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0) εκτός έδρας με τη Σουόνσι, ψάχνουν ακόμη το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα μέσα στο 2017.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων για την 31η αγωνιστικής στη Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Τετάρτη, 5/4

21:45 Σουόνσι-Τότεναμ

21:45 Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ

21:45 Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας

21:45 Χαλ-Μίντλεσμπρο

22:00 Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι

22:00 Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ