Φινάλε με τους... προβολείς στο «Έμιρεϊτς»

Με ακόμα ένα ντέρμπι ολοκληρώνεται η 30η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς το πρόγραμμα ολοκληρώνει σήμερα (2/4, 18:00 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το COSMOTE Sport 1HD) η αναμέτρηση του Λονδίνου ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.



Φινάλε με τους... προβολείς στο «Έμιρεϊτς»

Πέραν της κορυφής, η αυλαία ανοίγει (15:30) στους σημερινούς αγώνες με το ντέρμπι της... ουράς στο «Λίμπερτι Στέιντιουμ», όπου η Σουόνσι φιλοξενεί τη Μίντλεσμπρο.

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι: Μονόδρομος αποτελεί η νίκη για τους «κανονιέρηδες» στον αγώνα για την κατάληψη μιας θέσης στην τετράδα, παρ’ όλο που η φόρμα μόνο σύμμαχος δεν αποτελεί για το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ, το οποίο μετράει δύο ήττες στα πιο πρόσφατα ισάριθμα παιχνίδια για την Πρέμιερ Λιγκ. Μια νίκη, ωστόσο, σε ένα τέτοιας υφής παιχνίδι δεν θα έχει μόνο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό όφελος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι «πολίτες» από την πλευρά τους έχουν την ευκαιρία φεύγοντας με το τρίποντο της νίκης από το «Έμιρεϊτς», να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή (1/4) ήττα της Τσέλσι από την Κρίσταλ Πάλας και να πλησιάσουν τους «μπλε» στους 9 βαθμούς, αν και πιο ρεαλιστικός στόχος φαντάζει η καθιέρωση στην πρώτη τριάδα που εξασφαλίζει το εισιτήριο για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Άρσεναλ: Τις υπηρεσίες του βασικού του στο πρωτάθλημα τερματοφύλακα, Πετρ Τσεχ και του μεσοεπιθετικού του, Λούκας Πέρεθ, θα στερηθεί ο Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι είναι τραυματίες σε κνήμη και μηρό αντίστοιχα. Σταθερά εκτός δράσης ο μακροχρόνια απών (ελέω τραυματισμού) μέσος της ομάδας, Σάντι Καθόρλα. Στα θετικά προστίθεται η επιστροφή του μεσοεπιθετικού, Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προορίζεται να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα.

Μάντσεστερ Σίτι: Εκτός των γνωστών εδώ και αρκετό καιρό απουσιών των τραυματιών, Γκάμπριελ Ζεσούς (επιθετικός) και Ιλκάι Γκιουντογκάν (μέσος), ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αποφασίσει τελευταία στιγμή τη χρησιμοποίηση του επιτελικού του μέσου, Κέβιν ντε Μπρόινε, αλλά και του εξτρέμ της ομάδας του, Ραχίμ Στέρλινγκ, οι οποίοι αποκόμισαν κάποιους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των διεθνών τους υποχρεώσεων, με τον δεύτερο πάντως, να αναμένεται να λάβει κανονικά συμμετοχή στο αρχικό σχήμα.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Εζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ.

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.

Σουόνσι-Μίντλεσμπρο: Ο αγώνας του «Λίμπερτι» επιβεβαιώνει το κλισέ «ματς-εξάποντο», καθώς επί ουαλικού εδάφους αναμετρώνται η πρώτη ομάδα που βρίσκεται πάνω από την «επικίνδυνη ζώνη» με την προτελευταία της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα, οι «κύκνοι» είναι 17οι με 27 βαθμούς, όσους έχει και η 18η και εντός θέσεων υποβιβασμού Χαλ, η δε Μίντλεσμπρο κατέχει τη 19η θέση με 22 βαθμούς, έχοντας ωστόσο, έναν αγώνα λιγότερο από τη σημερινή της αντίπαλο. Οι δύο σύλλογοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τη γηπεδούχο Σουόνσι να προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες απέναντι σε άμεσους ανταγωνιστές για την παραμονή (Χαλ και Μπόρνμουθ), ενώ η «Μπόρο» εξακολουθεί και αγνοεί τη νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο 2017. Έτσι, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό θα είναι για μία από τις δύο ομάδες να φύγει με τρεις βαθμούς παραπάνω από το παιχνίδι αυτό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Κυριακή, 2/4

15:30 Σουόνσι-Μίντλεσμπρο

18:00 Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι