Ο τίτλος του EFL Trophy σήμερα (2/4) στο «Γουέμπλεϊ»

Το τρόπαιο της Φούτμπολ Λιγκ θα διεκδικήσουν στον τελικό του εθνικού σταδίου της Αγγλίας («Γουέμπλεϊ») στις 16:30 ώρα Ελλάδος οι Όξφορντ και Κόβεντρι.



Ο τίτλος του EFL Trophy σήμερα (2/4) στο «Γουέμπλεϊ»

Ο θεσμός του EFL Trophy δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος, μιας και αποτελεί μία διοργάνωση που χρονολογείται από τη σεζόν 1983-1984, στην οποία συμμετέχουν οι 48 ομάδες της τρίτης (24) και τέταρτης (24) κατηγορίας της χώρας, ενώ φέτος έλαβαν μέρος και 16 επιπλέον δεύτερες ομάδες από συλλόγους των δύο μεγαλύτερων βαθμίδων (Πρέμιερ και Τσάμπιονσιπ).

Τη μάχη του φετινού τίτλου θα δώσουν τα δύο κλαμπ της Λιγκ 1, τα οποία δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το EFL Trophy.

Πιο κοντά έφτασε πέρυσι η Όξφορντ (2016), η οποία ωστόσο, έχασε το τρόπαιο στον πρώτο τελικό της ιστορίας της από την Μπάρνσλεϊ, στη χρονιά (2015-2016) που οι «τάικς» πανηγύρισαν δις στο Γουέμπλεϊ, καθώς το τρόπαιο του Λιγκ Καπ διαδέχθηκε η άνοδος στην Τσάμπιονσιπ μέσω των πλέι-οφ.

Η έτερη φιναλίστ Κόβεντρι, συμμετέχει στον παρθενικό τελικό της για το θεσμό και η ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου αυτού θα αποτελέσει ένα... εύγευστο χάπι στην «πικρή» πορεία που διανύει ο ιστορικός σύλλογος της Αγγλίας και την φέρνει μια ανάσα από τον υποβιβασμό στη Λιγκ 2, όντας ουραγός (24η) στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας και απέχοντας δεκατρείς βαθμούς από τη σωτηρία με έξι παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη της σεζόν.

Η Όξφορντ από την άλλη πραγματοποιεί σαφώς καλύτερη πορεία (9η), αν και είναι δύσκολο να επιτύχει το στόχο της εισόδου στα πλει-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, διότι βρίσκεται στο μείον επτά από την εξάδα με έξι αγώνες της να εκκρεμούν. Η Γιουνάιτεντ έκανε παράλληλα φέτος και μια αξιόλογη πορεία στο FA Cup αποκλείοντας κατά σειρά την ουραγό της Τσάμπιονσιπ, Ρόδεραμ, αλλά και την πρωτοπόρο αυτής, Νιουκάστλ, ενώ το «ταξίδι» της σταμάτησε στο «Ρίβερσαϊντ» από τη Μίντλεσμπρο της Πρέμιερ στους «16», όπου πάντως είχε μια πολύ αξιόλογη παρουσία.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι στις δύο αναμετρήσεις τους στο πλαίσιο της Λιγκ 1, οι σδύο σημερινοί αντίπαλοι μοιράζονται από μία εντός έδρας νίκη, με την Κόβεντρι να επικρατεί στο πρώτο χρονικά παιχνίδι με σκορ 2-1 και την Όξφορντ να απαντά με το πιο εμφατικό 4-1 στο δικό της γήπεδο.