Πρότυπο η Γερμανία για τον Σάουθγκεϊτ

Το εγκώμιο της εθνικής ομάδας της Γερμανίας έπλεξε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον Άγγλο τεχνικό να μιλά με σεβασμό για τα επιτεύγματα και την οργάνωση των «πάντσερ». Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν βρίσκεται ακόμα σε θέση να γνωρίζει το μέγεθος του τραυματισμού του Φιλ Τζόουνς, αλλά και το αν θα έχει στη διάθεσή του για το αυριανό φιλικό (22/3, 21:45) τον Ραχίμ Στέρλινγκ.



Πρότυπο η Γερμανία για τον Σάουθγκεϊτ

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη σπουδαία αυριανή φιλική αναμέτρηση, ο προπονητής των «τριών λιονταριών» εξήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας τόσο για τις επιτυχίες του, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του, τονίζοντας πως αποτελεί πρότυπο.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας – πρέπει να αλλάξουμε το πως σκεφτόμαστε και το πως δουλεύουμε – καθώς δεν είχαμε τις ίδιες επιτυχίες με τους αντιπάλους μας που έχουν πολύ επιτυχημένη πορεία. Από αυτή την άποψη, η Γερμανία αποτελεί πρότυπο για εμάς. Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε κανέναν, αλλά πρέπει να σεβαστούμε το γεγονός πως φτάνουν συνεχώς σε ημιτελικά, τελικούς και κατακτούν τίτλους», ανέφερε ο Άγγλος τεχνικός.

Ακόμη, ο Σάουθγκεϊτ αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Φιλ Τζόουνς. Ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» αποχώρησε από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας σήμερα μετά από τραυματισμό που είχε στην προπόνηση. Ο 39χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να γνωρίζει το μέγεθος της ζημιάς, επισημαίνοντας πως αυτό θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

«Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρό είναι αλλά δεν πιστεύουμε πως ήταν τραυματισμός που θα μπορούσαμε να τον εξετάσουμε και να έχουμε τον παίκτη έτοιμο για αύριο. Έπρεπε να τον στείλουμε πίσω στην ομάδα του και θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν κάνει ακτινογραφία. Ήταν ένα ακίνδυνο τάκλιν και πιθανότατα έχει τραυματιστεί στα δάχτυλα του ποδιού. Θα ξέρουμε μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες», δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ.

Σχετικά με την περίπτωση του 22χρονου εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, ο προπονητής των «τριών λιονταριών» παραδέχθηκε πως τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια έχουν επιβαρύνει τη φυσική του κατάσταση και ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό φιλικό κόντρα στη Γερμανία.

«Πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση του Ραχίμ. Είχε μία φορτωμένη εβδομάδα με τα παιχνίδια κόντρα σε Μονακό και Λίβερπουλ. Πρέπει να υπολογίσω τι είναι σωστό για αύριο και την Κυριακή, οπότε θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την κατάσταση. Δεν καταφέραμε να έχουμε όλους τους παίκτες μαζί μέχρι σήμερα και πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι έτοιμοι για αύριο», πρόσθεσε.