Σέντρα στην 29η αγωνιστική της Πρέμιερ, αύριο (19/3) το ντέρμπι

Το εναρκτήριο λάκτισμα στην 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ θα λάβει χώρα σήμερα (18/3) με επτά από το σύνολο δέκα παιχνιδιών, η αναμέτρηση ωστόσο, που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα αναμένεται να είναι το ντέρμπι της Κυριακής (19/3) στο «Έτιχαντ» ανάμεσα στη γηπεδούχο Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ.



Σέντρα στην 29η αγωνιστική της Πρέμιερ, αύριο (19/3) το ντέρμπι

Από το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεχωρίζουν οι αγώνες της πρωτοπόρου Τσέλσι στην έδρα της Στόουκ και αυτός της Άρσεναλ στο «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ Μπρομ που ανοίγει και την αυλαία της 29ης στροφής, ενώ φυσικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το ματς της γηπεδούχου Γουέστ Χαμ κόντρα στη μοναδική αγγλική ομάδα που συνεχίζει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, Λέστερ.

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ: Την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Έβερτον στην έβδομη θέση που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης χρονιάς, απώλεσε η Γουέστ Μπρομ, η οποία ηττήθηκε (3-0) την προηγούμενη αγωνιστική στο «Γκούντισον Παρκ» από τα «ζαχαρωτά», μα ακόμα και έτσι, το σύνολο του Τόνι Πιούλις θα επιδιώξει απέναντι στην Άρσεναλ να επιβεβαιώσει ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται φέτος στα υψηλά στρώματα της Πρέμιερ. Από τη μεριά τους, οι «κανονιέρηδες», όπως εξέφρασαν δια στόματος του Αλσατού τεχνικού της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, δεν έχουν πολλά περιθώρια να σπαταλήσουν άλλους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για μία θέση στην πρώτη 4άδα, εξαντλώντας παράλληλα, με νίκη στο σημερινό παιχνίδι, τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν ακόμη και για κατάκτηση του φετινού τίτλου. Επιπλέον, οι Λονδρέζοι προέρχονται και από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας (νίκη εντός με τη Λίνκολν της 5ης κατηγορίας με 5-0).

Στόουκ – Τσέλσι: Η λευκή ισοπαλία (0-0) που απέσπασε στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική θα είναι το εφόδιο της Στόουκ στο ματς απέναντι στην προελαύνουσα στον βαθμολογικό πίνακα, Τσέλσι, ώστε οι «πότερς» να επιτύχουν με θετικό αποτέλεσμα και με τους Λονδρέζους την καθιέρωσή τους στο πρώτο μισό της φετινής Πρέμιερ Λιγκ επισφραγίζοντας έτσι, μια πολύ πετυχημένη έως τώρα χρονιά. Από την άλλη, τα... μεθεόρτια της εντός έδρας νίκης-πρόκρισης (1-0) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Αγγλίας καλούνται να αφήσουν οι «μπλε» και να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα, όπου παρά την... ακάθεκτη πορεία τους προς τον τίτλο, δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την πρωτιά, στόχος που θα φανεί πιο εύκολος, εφόσον το σύνολο του Αντόνιο Κόντε περάσει «αλώβητο» από το «Bet365 Stadium».

Έβερτον – Χαλ: Στο «κυνήγι» των πιο πάνω θέσεων εξακολουθεί να βρίσκεται η 7η Έβερτον έπειτα και από την εντός έδρας νίκη της (3-0) την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Γουέστ Μπρομ και επιδίωξή της και στο σημερινό (πάλι εντός έδρας) παιχνίδι με αντίπαλο τη Χαλ είναι να παραμείνει στην ίδια τροχιά. Οι «τίγρεις» από τη δική τους πλευρά, έχοντας ως παρακταθήκη το πολύτιμο τρίποντο (νίκη εντός 2-1) της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη συνδιεκδικήτρια της παραμονής στην κατηγορία, Σουόνσι, θα παραταχθούν στο «Γκούντισον Παρκ» με στόχο να αποκομίσουν ό,τι καλύτερο που μπορεί να συνδράμει στο δύσκολο έργο τους όντας ακόμη στην 18η θέση και επομένως, εντός επικίνδυνης ζώνης.

Γουέστ Χαμ – Λέστερ: Παρά το ότι έχασαν από την Μπόρνμουθ (3-2) στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος, τα «σφυριά» άξιζαν να φύγουν με κάτι καλύτερο από το «Βαϊτάλιτι Στέιντιουμ», χωρίς ωστόσο, αυτή η ήττα να κοστίσει σημαντικά, όσον αφορά τις βλέψεις τους στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή τους. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόδοση των φιλοξενούμενων, μιας και οι «αλεπούδες» πανηγύρισαν την Τρίτη (14/3) μια μεγαλειώδη πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σεβίλλη, τη στιγμή που εντός των συνόρων η υπόθεση-παραμονή δεν έχει κλείσει. Συνεπώς, η κατάκτηση των τριών βαθμών στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Λονδίνου από τους περυσινους πρωταθλητές Αγγλίας κρίνεται ζωτικής σημασίας.

Σάντερλαντ – Μπέρνλι: Αν η ουραγός της βαθμολογίας δεν καταφέρει να επικρατήσει της χειρότερης στην εκτός έδρας συγκομοιδή βαθμών ομάδα του πρωταθλήματος, τότε πώς θα καταφέρει να ξεκολλήσει από τον «πάτο»; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει σήμερα του σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού». Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, οι 7 βαθμοί που απέχουν από τη «διακεκαυμένη ζώνη» παρέχουν μια άνεση, όχι όμως, πλήρη ασφάλεια από την αποφυγή του υποβιβασμού. Και αν το «Άνφιλντ» δεν προσφερόταν απέναντι στη Λίβερπουλ (ήττα 2-1 την περασμένη αγωνιστική) για να ξεπεράσουν τον... κακό δαίμονα που τους συνοδεύει εκτός «Τερφ Μουρ», το «Στάδιο του Φωτός» ενδείκνυται ίσως για τους «κλάρετς», ώστε να καταφέρουν να κατακτήσουν το πρώτο τρίποντο μακριά από το γήπεδό τους.

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ: Σε καλό «φεγγάρι» βρίσκεται η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς, καθώς μετά τις δύο διαδοχικές νίκες με Μίντλεσμπρο (εντός 1-0) και Γουέστ μπρομ (εκτός 2-0) είναι πλέον εκτός θέσεων υποβιβασμού , εκεί όπου θα στοχεύσει να διατηρηθεί επικρατώντας στο «Σέλχαρστ Παρκ» και απέναντι στη Γουότφορντ. Οι «σφήκες» αγνοούν τη νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (4-3 ήττα από Σαουθάμπτον εντός το πιο πρόσφατο ματς), ενώ οι 7 βαθμοί που τους χωρίζουν από τη 18η Χαλ δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση από τώρα τη συμμετοχή του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ της επόμενης περιόδου, με το τρίποντο στο Λονδίνο να καθίσταται αναγκαίο για το σύνολο του Βάλτερ Ματσάρι.

Μπόρνμουθ – Σουόνσι: Η επεισοδιακή νίκη της την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ (3-2 εντός) δεν είχε μόνο ψυχολογικό όφελος, αλλά και ουσιαστικό, καθότι με τους τρεις αυτούς βαθμούς αποσπάστηκε στους 6 από τη ζώνη των θέσεων που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ, μια απόσταση που τα «κεράσια» θέλουν να διατηρήσουν ή και να επαυξήσουν κατακτώντας την εντός έδρας «νίκη-εξάποντο» με τη Σουόνσι. Από πλευράς «κύκνων», η ήττα από τη Χαλ, με την οποία έχουν παρόμοιο στόχο, δεν είχε άμεσα δυσάρεστη συνέπεια, το συν τρία όμως, που απέχει η ομάδα του Πολ Κλέμεντ από την ουρά σε συνδυασμό και με την απώλεια πόντων στο «KCOM Stadium» την προηγούμενη αγωνιστική κάνει ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη για τους τρεις βαθμούς στον αγώνα που ολοκληρώνει την πρώτη «δόση» της 29ης αγωνιστικής στην ανώτερη επαγγελματική βαθμίδα της ποδοσφαιρικής Αγγλίας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 18/3

14:30 Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ

17:00 Στόουκ – Τσέλσι

17:00 Έβερτον – Χαλ

17:00 Γουέστ Χαμ – Λέστερ

17:00 Σάντερλαντ – Μπέρνλι

17:00 Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ

19:30 Μπόρνμουθ – Σουόνσι

Κυριακή, 19/3

14:00 Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

16:15 Τότεναμ – Σαουθάμπτον

18:30 Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ