Για τη νίκη με φόντο τα «αστέρια» η Λίβερπουλ

Το τρίποντο της νίκης απέναντι στην Μπέρνλι θα επιδιώξει σήμερα (12/3, 18:00 ώρα Ελλάδος) εντός έδρας η Λίβερπουλ θέλοντας να κάνει αποφασιστικό βήμα για την εδραίωσή της στην πρώτη τετράδα που δίνει... εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Για το οριστικό... ξεμπέρδεμα από την «ουρά» της βαθμολογίας θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι.



Για τη νίκη με φόντο τα «αστέρια» η Λίβερπουλ

Στο μοναδικό παιχνίδι που διεξάγεται την Κυριακή στη... λειψή, ελέω Κυπέλλου Αγγλίας 28η αγωνιστική, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ θα επιδιώξει κερδίζοντας τους «κλάρετς» να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με δύο αγώνες λιγότερους μετά το ματς αυτό οι δύο τελευταίες) στον αγώνα που δίνει για την κατάληψη μιας θέσης με έπαθλο τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ θα παραταχθεί με εφόδιο τη νίκη επί των «κανονιέρηδων» την προηγούμενη αγωνιστική με σκορ 3-1.

Παρά το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει στα εκτός «Τερφ Μουρ» παιχνίδια της και καλούμενη να αγωνιστεί σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του «Νησιού»,  η ομάδα του Σον Ντάις θα επιδιώξει με τη μαχητικότητα που τη διακρίνει να αποκομίσει κάτι θετικό από το ματς του «Άνφιλντ». Εκτός από την κακοδαιμονία μακριά από το γήπεδό της, η Μπέρνλι αγνοεί τη νίκη στους πέντε πιο πρόσφατους αγώνες της σε Πρέμιερ Λιγκ (4) και Κύπελλο Αγγλίας (1), γεγονός που προστίθεται ως ένα επιπλέον εμπόδιο στη μάχη που δίνει για να βάλει και μαθηματικά τέλος στα σενάρια υποβιβασμού της.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Λίβερπουλ: Τις υπηρεσίες του μέσου και αρχηγού της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον, καθώς και του φορ, Ντάνιελ Στάριτζ, θα στερηθεί ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του βασικού επιθετικού των «κόκκινων», Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Μπέρνλι: Ο Σον Ντάις δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τους τραυματίες μέσους Στέφεν Ντεφούρ και Γιόχαν Γκούντμουνσον.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσαν, Λαλάνα, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Ορίγκι, Κουτίνιο.

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ, Χέντρικ, Μπάρτον, Μπρέιντι, Μπαρνς, Γκρέι.