Με το «βλέμμα» σε τρεις στόχους η Σίτι

Αρχής γενομένης από το αποψινό (8/3, 22:00 ώρα Ελλάδος) ματς για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ απέναντι στη Στόουκ, το μυαλό όλων στη Μάντσεστερ Σίτι θα βρίσκεται και στις τρεις διοργανώσεις που καλείται να αγωνιστεί ο σύλλογος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα παραταχθούν οι «πότερς» στο «Έτιχαντ».



Με το «βλέμμα» σε τρεις στόχους η Σίτι

Το σημερινό παιχνίδι ανοίγει την αυλαία σε μία «λειψή» αγωνιστική, καθώς μαζί με τους τρέχοντες αγώνες πρωταθλήματος θα διεξαχθούν ταυτόχρονα από το Σάββατο έως τη Δευτέρα (11/3 – 13/3) και οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου συμμετέχουν 6 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι αγώνες των οποίων, όπως είναι λογικό, θα αναβληθούν.

Ο αγώνας απέναντι στη Στόουκ θα είναι το πρώτο δύσκολο εμπόδιο που καλούνται να υπερκεράσουν οι «πολίτες», καθώς σε τρεις ημέρες (11/3) δοκιμάζονται στην έδρα της Μίντλεσμπρο για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας και στις 15 του μηνός δίνουν τον κρίσιμο επαναληπτικό στην έδρα της Μονακό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στη ρεβάνς του εντός έδρας υπέρ τους 5-3. Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν επιδιώκει τίποτα άλλο απέναντι στη Στόουκ, παρά μόνο το τρίποντο της νίκης, το οποίο θα φέρει τη Σίτι μόνη δεύτερη και στο μείον οκτώ από την πρωτοπόρο Τσέλσι, διεκδικώντας έτσι, τις όποιες μαθηματικές ελπίδες της απομένουν ακόμα για κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Δίχως ιδιαίτερο άγχος αναμένεται να αγωνιστεί η ομάδα του Μαρκ Χιουζ το βράδυ στο «Έτιχαντ», μιας και ουσιαστικός στόχος μέχρι το φινάλε της σεζόν δεν υπάρχει, με τη Στόουκ ωστόσο, να έχει βλέψεις για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία του πρωταθλήματος όσο υψηλότερα γίνεται, «κυνηγώντας» σε πρώτη φάση τη Γουέστ Μπρομ που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της στην 8η θέση και με 5 βαθμούς περισσότερους. Γρήγορα επανήλθαν οι «πότερς» στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς το «βαρύ» 4-0 από την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» διαδέχθηκε η εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μίντλεσμπρο την περασμένη αγωνιστική.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Νιλ Σουόρμπρικ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι: Τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αποστολή τον αρχηγό και στόπερ της ομάδας, Βενσάν Κομπανί, ο οποίος επιστρέφει σταδιακά από τον πρόσφατο -έναν ακόμη- τραυματισμό του. Απόντες λόγω τραυματισμού θα είναι ο επιθετικός, Γκάμπριελ Ζεσούς και ο μέσος, Ιλκάι Γκιουντογκάν.

Στόουκ: Αμφίβολη για τον Μαρκ Χιουζ κρίνεται η συμμετοχή του κεντρικού αμυντικού του, Μπρόυνο Μάρτινς Ίντι, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο επιθετικός, Βιλφρίντ Μπονί, λόγω του ότι η Στόουκ αντιμετωπίζει την ομάδα, στην οποία ανήκει ο Ιβοριανός. Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του μεσοεπιθετικού, Τζερντάν Σακίρι, έπειτα από απουσία πέντε αγώνων.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.

Στόουκ: Γκραντ, Τζόνσον, Σόκρος, Κάμερον, Πίετερς, Γουίλαν, Άλεν, Ντιούφ, Αρναούτοβιτς, Σόμπχι, Κράουτς.