Με τα... φώτα στο «Άνφιλντ» η 27η αγωνιστική στην Πρέμιερ

Το σημερινό (4/3, 19:30 ώρα Ελλάδος) ντέρμπι μεταξύ της γηπεδούχου Λίβερπουλ και της Άρσεναλ είναι εκείνο που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Τα επτά από τα δέκα παιχνίδια διεξάγονται το Σάββατο (4/3), δύο αγώνες διεξάγονται αύριο (5/3), ενώ την αυλαία ρίχνει τη Δευτέρα (5/3) η λονδρέζικη κόντρα Γουέστ Χαμ – Τσέλσι.



Με τα... φώτα στο «Άνφιλντ» η 27η αγωνιστική στην Πρέμιερ

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Το παιχνίδι αυτό αποτελεί την τελευταία ίσως ευκαιρία για τις δύο ομάδες να μείνουν και μαθηματικά στο «κυνήγι» του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ σε μια πιο ρεαλιστική βάση, οι δύο σύλλογοι θα καταφέρουν με νίκη να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα και ακολούθως, στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Η γηπεδούχος Λίβερπουλ προέρχεται από την ήττα εναντίον της Λέστερ, η οποία την έχει φέρει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο έχοντας πάντως και ένα παιχνίδι περισσότερο από αυτήν. Αυτό που θα επιδιώξει ο Γιούργκεν Κλοπ να εμφυσήσει στο σύνολό του είναι να υπενθυμίσει, τουλάχιστον, την εμφάνιση με την Τότεναμ που αποτέλεσε και τη μοναδική νίκη για τους «κόκκινους» στο πρωτάθλημα μέσα στο 2017.

Τις ήττες από Γουότφορντ και Τσέλσι στην Πρέμιερ, αλλά και το «βαρύ» 5-1 από την Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως ξεπέρασε προσωρινά η Άρσεναλ με το 2-0 επί της Χαλ την προ-περασμένη αγωνιστική, μιας και δεν είχε υποχρεώσεις την προηγούμενη (αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής της Σαουθάμπτον στον τελικό του Λιγκ Καπ). Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει δηλώσει πως μολονότι δύσκολο, πιστεύει ακόμη στον τίτλο, ενώ πέραν αυτού, η Άρσεναλ καλείται να εξασφαλίσει μία θέση στην τετράδα, μα και μία άτυπη ρεβάνς για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, όταν και έχασε στο «Έμιρεϊτς» από τη σημερινή της αντίπαλο.

Πολύ σημαντική απώλεια για τη Λίβερπουλ είναι ο μέσος και αρχηγός της, Τζόρνταν Χέντερσον που δεν ανάρρωσε από τον τραυματισμό του στο πόδι, τη στιγμή που ο Γερμανός κόουτς της ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε τον επιθετικό του, Ντάνιελ Στάριτζ (τράβηγμα στο ισχίο). Στα θετικά λογίζεται η επιστροφή του κεντρικού αμυντικού, Ντέγιαν Λόβρεν.

Από τη μεριά του, ο Αλσατός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία στον αστράγαλο χαφ, Μοχάμεντ Ελνενί, ενώ αμφίβολος είναι και ο μεσοεπιθετικός της ομάδας, Μεσούτ Εζίλ, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε μεσοβδόμαδα, αν και κατά πάσα πιθανότατα θα ξεκινήσει κανονικά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Άνφιλντ». Στα ευχάριστα για τον Βενγκέρ προστίθενται οι επιστροφές του βασικού στόπερ και αρχηγού της ομάδας, Λοράν Κοσιελνί, αλλά και του μέσου, Άαρον Ράμσεϊ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ: Το ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής είναι αυτό στο «Ολντ Τράφορντ» (14:30 ώρα Ελλάδος), όπου η Γιουνάιτεντ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τη... φόρα που πήρε κατακτώντας την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο χρονικά τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία και να πάρει άλλο ένα τρίποντο που θα την οδηγήσει σε πρώτη φάση στις θέσεις που εξασφαλίζουν ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε δύσκολη θέση από την άλλη, το σύνολο του Έντι Χάου που καλείται να συλλέξει ό,τι καλύτερο μπορεί από την έδρα της Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Πρέμιερ όντας αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Γουέστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας: Στόχος των γηπεδούχων μετά και από τη νίκη τους την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Μπόρνμουθ είναι να ανελιχθούν όσο περισσότερο μπορούν από την 8η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία έχουν εδραιωθεί τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι «αετοί» από την πλευρά τους, μετά τη νίκη-εξάποντο απέναντι στη Μίντλεσμπρο ισοβαθμούν στους 22 με εκείνη, ωστόσο στη μειονεκτική, 18η θέση βρίσκονται και οι ίδιοι και μολονότι αγωνίζονται εκτός έδρας απέναντι σε μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος δεν έχουν πολλά περιθώρια απώλειας βαθμών.

Στόουκ – Μίντλεσμπρο: Η συντριβή από την Τότεναμ την περασμένη αγωνιστική (4-0) δεν αναιρεί καθόλου την φετινή έως τώρα πετυχημένη πορεία των «πότερς» στην Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίοι θέλουν να αποδείξουν εναντίον της Μίντλεσμπρο ότι αξίζουν να βρίσκονται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα (10οι). Η «Μπόρο» μετά την ήττα της από την Πάλας την περασμένη αγωνιστική ισοβαθμεί με τους Λονδρέζους στη 18η θέση (17η η ίδια, υπερτερεί) και είναι αναγκασμένη πια να μάχεται για το τρίποντο σε κάθε γήπεδο, αν θέλει να μην επιστρέψει άμεσα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον: Να ξεμπερδεύουν και τυπικά θέλουν οι δύο αντιπαρατασσόμενοι από τα σενάρια που τους εμπλέκουν με τον κίνδυνο υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κερδίσουν την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα τους τη Γουέστ Χαμ, μα ισοφαρίστηκαν στο τέλος (1-1 τελικό) και θέλουν έτσι να πετύχουν, ό,τι δεν κατάφεραν με τα «σφυριά». Όσον αφορά τους «Αγίους», ως... ιατρικό θα επιθυμούσαν να επιδράσει μία νίκη απέναντι στις «σφήκες» για την απώλεια του Λιγκ Καπ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποντάροντας εν πολλοίς στη «δαιμονιώδη» φόρμα του επιθετικού τους, Μανόλο Γκαμπιαντίνι.

Σουόνσι – Μπέρνλι: Το συν δύο από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ θέλουν οι «κύκνοι» στον αγώνα με την Μπέρνλι έχοντας ως παρακαταθήκη την καλή εμφάνιση , παρά την ήττα, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην πρωτοπόρο, Τσέλσι. Οι «κλάρετς» κατόρθωσαν να πάρουν μόλις τον δεύτερο βαθμό τους εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Χαλ και με κίνητρο να αποφύγουν τις... περιπέτειες υποβιβασμού θα «κυνηγήσουν» το πρώτο τους τρίποντο μακριά από το «Τερφ Μουρ».

Λέστερ – Χαλ: Η φυγή του Κλαούντιο Ρανιέρι λειτούργησε ευεργετικά, όπως φάνηκε καταρχήν για τις «αλεπούδες» βλέποντας την εμφάνιση και τη νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ στο προηγούμενο παιχνίδι, νίκη εντούτοις, η οποία δεν θα αρκεί με τη Λεστερ στο συν δύο μόλις από τη «διακεκαυμένη» ζώνη και τρεις βαθμούς παραπάνω από τη σημερινή της αντίπαλο. Λίγο ήθελε να πανηγυρίσει τη νίκη η Χαλ κόντρα στην Μπέρνλι, καθώς προηγήθηκε, μα ισοφαρίστηκε άμεσα (1-1 τελικό) και πλέον για τις «τίγρεις» αποτελεί μονόδρομος το να κερδίσει στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ», προκειμένου να «ξεκολλήσει» από την προτελευταία (19η) θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 4/3

14:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ

17:00 Γουέστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας

17:00 Στόουκ - Μίντλεσμπρο

17:00 Γουότφορντ – Σαουθάμπτον

17:00 Σουόνσι – Μπέρνλι

17:00 Λέστερ – Χαλ

19:30 Λίβερπουλ – Άρσεναλ

Κυριακή, 5/3

15:30 Τότεναμ – Έβερτον

18:00 Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι

Δευτέρα, 6/3

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι