Μόνο οι αρχηγοί «πάνω» στους διαιτητές

Μια αλλαγή στους κανόνες του ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να θεσπίσει η IFAB, που την Παρασκευή (3/3) αναμένεται να ανακοινώσει κατ' αρχήν συμφωνία για το ποιοι θα μπορούν να συνομιλούν με την διαιτητική ομάδα κατά την διάρκεια των αγώνων. Αυτοί δεν θα είναι άλλοι από τους αρχηγούς των δύο πλευρών. Τι λέγεται για τις προσωρινές αποβολές και τον αριθμό των αλλαγών.



Μόνο οι αρχηγοί «πάνω» στους διαιτητές

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλές προτάσεις για την βελτίωση του αθλήματος και ενώ άλλες μοιάζουν εξωφρενικές, όπως η κατάργηση του οφσάιντ του Μάρκο φαν Μπάστεν, άλλες δείχνουν να αρέσουν στους ανθρώπους που διαμορφώνουν τους κανόνες.

Ένας από αυτούς είναι η ενίσχυση του ρόλου του αρχηγού της κάθε ομάδας, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα εκφράζει τυχόν παράπονα στον διαιτητή και τους βοηθούς του για να αποφεύγονται οι συρράξεις γύρω από τον «άρχοντα» του αγώνα. Το θέμα θα συζητηθεί στο «Γούμπλεϊ» στην ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB).

Παράλληλα, κουβέντα θα γίνει (σ.σ χωρίς να αναφέρεται κάπου το κομμάτι της συμφωνίας όπως παραπάνω) για τις προσωρινές αποβολές αλλά και για την ευχέρεια που θέλουν να δώσουν σε κάθε ομοσπονδία να ελέγχει αυτή τον αριθμό των αλλαγών στα πρωταθλήματά της «με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρότερες κατηγορίες, προωθώντας και ενθαρρύνοντας περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό».