Αρχή των «16» του FA Cup με φαβορί στα... χαρτιά

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup) θα διεξαχθεί σήμερα (18/2) με 5 από τα 8 παιχνίδια της φάσης αυτής. Χαρακτηριστικό όλων των αγώνων στο στάδιο αυτό του θεσμού είναι η θεωρητική (πριν τα ματς τουλάχιστον) διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια, καθώς οι 8 σύλλογοι που έχουν απομείνει από την Πρέμιερ Λιγκ θα τεθούν αντιμέτωποι με ομάδες χαμηλότερων έως και... ερασιτεχνικών κατηγοριών!



Αρχή των «16» του FA Cup με φαβορί στα... χαρτιά

Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία στο σημείο αυτό της διοργάνωσης είναι εκείνο του «Τερφ Μουρ», όπου η γηπεδούχος Μπέρνλι υποδέχεται στις 14:30 ώρα Ελλάδος τη μία εκ των δύο εκπλήξεων... μεγατόνων του φετινού Κυπέλλου, Λίνκολν της πέμπτης κατηγορίας (η άλλη είναι η Σάτον της ίδιας κατηγορίας που παίζει με την Άρσεναλ στις 20/2).

Ακολουθεί η σέντρα στις 17:00 στο «Τζον Σμιθς Στέιντιουμ», όπου η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την αξιόμαχη Χάντερσφιλντ της Τσάμπιονσιπ, η οποία διεκδικεί την άνοδό της στην Πρέμιερ (3η έως τώρα στη βαθμολογία) έχοντας μάλιστα στις τάξεις της ως δανεικό από τους «πολίτες» των Αυστραλό χαφ, Άαρον Μούι.

Ταυτόχρονα με το ματς παραπάνω (17:00 ώρα Ελλάδος) θα γίνει και ο αγώνας του «Ντεν», όπου η γηπεδούχος Μίλγουολ της τρίτης βαθμίδας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας υποδέχεται την περυσινή πρωταθλήτρια Λέστερ και ενώ οι Λονδρέζοι μπορεί να μοιάζουν αρχικά ως το αουτσάιντερ, έχοντας αποκλείσει κατά σειρά Μπόρνμουθ και Γουότφορντ, θα ήθελαν σίγουρα να... τριτώσει το καλό στη δυνατή έδρα τους με έναν ακόμη σύλλογο της μεγάλης κατηγορίας του «Νησιού».

Στις 17:00 επίσης, μετά τη Λέστερ, άλλη μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η Μίντλεσμπρο, θα τεθεί αντιμέτωπη με κλαμπ της League One (3η κατηγορία), και συγκεκριμένα την Όξφορντ, την οποία και υποδέχεται στο «Ρίβερσαϊντ».

Το πρόγραμμα του Σαββάτου για το Κύπελλο Αγγλίας ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του «Μολινό» στις 19:30, εκεί όπου η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι, δοκιμάζεται στην έδρα της Γουλβς, η οποία μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία της Τσάμπιονσιπ (απέχει 6 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στη League One), ωστόσο προέρχεται από τη νίκη-πρόκριση μέσα στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ, γεγονός που μπορεί να της δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση κόντρα στους υποψήφιους πρωταθλητές Αγγλίας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας έχει ως εξής:

Σάββατο, 18/2

14:30 Μπέρνλι – Λίνκολν

17:00 Χάντερσφιλντ – Μάντσεστερ Σίτι

17:00 Μίλγουλ – Λέστερ

17:00 Μίντλεσμπρο – Όξφορντ

19:30 Γουλβς – Τσέλσι

Κυριακή, 19/2

16:00 Φούλαμ – Τότεναμ

18:15 Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα, 20/2

Σάτον - Άρσεναλ