«Δεν κάνουμε μεταγραφές, ρήτρα επαναπόκτησης ο Ντεπάι»!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Μουρίνιο ενόψει του αγώνα με τη Στόουκ. Τι αποκάλυψε για Ντεπάι, ποια η στάση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τρέχουσα μεταγραφή περίοδο.



«Δεν κάνουμε μεταγραφές, ρήτρα επαναπόκτησης ο Ντεπάι»!

Φυσικά, η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μέμφις Ντεπάι στη Λυών:

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πω τι δεν πήγε καλά πέρυσι. Ήταν ένας φανταστικός επαγγελματίας, επομένως όποιος πει ότι δεν έπαιξε λόγω του ότι δεν ήταν καλός επαγγελματίας, κάνει λάθος. Το παιδί είναι φανταστικός επαγγελματίας, είναι ένα παιδί που τον σέβονται όλοι, προσπάθησε να δουλέψει, στεναχωρήθηκε που δεν το έκανε απόλυτα, αλλά μόνο καλά πράγματα έχω να πω για εκείνον».

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Όταν ο Φαν Χάαλ αποφάσισε να τον αγοράσει έκανε καλά, τον ήξερε πολύ καλά, ήταν πολύ νέος στο Μουντιάλ, είχε εκλάμψεις κορυφαίας ποιότητας, έπαιζε καλά στην Ολλανδία, ξέρουμε το ολλανδικό πρωτάθλημα ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά έδειξε πολύ καλά πράγματα. Δεν πέτυχε στους 18 μήνες, αλλά είναι πολύ νέος επομένως νομίζω ότι είναι σημαντικό για τον σύλλογο να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ταλέντου του και ευχόμαστε να παίξει καλά στη Λυών και γιατί όχι να επιστρέψει, επειδή εδώ αρέσει σε όλους».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος επεσήμανε πως η Γιουνάιτεντ δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη τον τρέχων Γενάρη:

«Νομίζω πως σε κάποιες θέσεις είμαστε άνετοι σε αριθμό παικτών, ακόμα και αν προχωρήσουμε στις διοργανώσεις κυπέλλου. Πάντα σκέφτομαι ότι η καλύτερη στιγμή είναι η μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού. Πάντα σκέφτομαι ότι ο Γενάρης είναι έκτακτης ανάγκης, που μπορείς να προσπαθήσεις να λύσεις κάποια προβλήματα, όταν μπορούν να σου δώσουν μία μικρή ώθηση, αλλά δεν είναι εύκολη αγορά, πρέπει να το παραδεχτώ».

Αναφορικά με το αν υπολόγιζε στις αποχωρήσεις των Μοργκάν Σνάιντερλιν και Μέμφις Ντεπάι, ο «Special One» σημείωσε:

«Δεν το σκεφτόμουν για τον Σνάιντερλιν και τον Ντεπάι. Τους αφήσαμε να φύγουν γιατί ήρθε η σωστή πρόταση, επειδή η Έβερτον και η Λυών πάλεψαν για τους παίκτες, οι οποίοι δεν ήταν απόλυτα χαρούμενοι εδώ. Δεν νομίζω ότι είναι ανθρώπινο να τους σταματήσεις, αλλά όταν η πρόταση είναι σωστή και ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε, νομίζω ότι δεν είναι ανθρώπινο να τους σταματήσεις».

Για τα σενάρια που θέλουν τον Άσλεϊ Γιανγκ να συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα, δήλωσε:

«Δεν ξέρω επειδή την πρώτη φορά που το άκουσα ήταν από τα ΜΜΕ. Δεν δίνω σημασία, εκτός αν ο Άσλεϊ έρθει και μου πει κάτι τέτοιο, το οποίο δεν το έχει κάνει».