Κλέμεντ: «Δυσκολότερο από Άρσεναλ το ματς με Λίβερπουλ»

Παρ’ όλο που η ομάδα του ηττήθηκε με το ευρύ 4-0 από την Άρσεναλ εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική, ο τεχνικός της Σουόνσι, Πολ Κλέμεντ, θεωρεί ότι το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ το προσεχές Σάββατο (21/1) θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό από εκείνο κόντρα στους «κανονιέρηδες».



Κλέμεντ: «Δυσκολότερο από Άρσεναλ το ματς με Λίβερπουλ»

«Το ματς με τη Λίβερπουλ θα είναι ακόμη δυσκολότερο από εκείνο με την Άρσεναλ, επειδή αγωνιζόμαστε εκτός έδρας απέναντι σε μία διεκδικήτρια του τίτλου, η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο και αμύνεται με μεγάλη ενέργεια», δήλωσε αρχικά ο Άγγλος τεχνικός των «κύκνων», ο οποίος στη συνέχεια μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, τόσο για τον ομόλογό του στους «κόκκινους», Γιούργκεν Κλοπ, όσο και για το σύνολο του Γερμανού κόουτς, καθώς σχολίασε:

Έχω παίξει αντίπαλος με τον Γιούργκεν Κλοπ, όταν ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνος στην Ντόρτμουντ και αναμετρηθήκαμε για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει μεγάλο χάρισμα και ζωντάνια μέσα του. Οι άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του λένε ότι τα πάει εξαιρετικά με τους παίκτες και παίρνει το παραμικρό από αυτούς. Η Λίβερπουλ είναι μια πολύ ωραία ομάδα να την παρακολουθείς και παίζει υψηλής έντασης ποδόσφαιρο. Αγγίζει μία μοντέρνα προσέγγιση».

Όσον αφορά τη δική του ομάδα, ο Πολ Κλέμεντ έθιξε το ζήτημα των πολλών τερμάτων που δέχεται η Σουόνσι, ξεκαθαρίζοντας πάντως, ότι οι Ουαλοί απέχουν μόλις ένα βαθμό πάνω από την «επικίνδυνη ζώνη» του υποβιβασμού, στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

«Έχω επίγνωση ότι, όταν φάμε ένα γκολ, τότε ακολουθούν περισσότερα. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι ότι, όταν δεχόμαστε ένα τέρμα, αυτό αλλάζει το σκορ εκείνης της στιγμής, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας μου έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να κερδίσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Βρισκόμαστε εξάλλου, έναν πόντο μακριά από τις τελευταίες τρεις ομάδες και όχι πολύ μακριά από τις αμέσως παραπάνω. Αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα, εγώ όμως, δεν έχω κατά νου τους βαθμούς, μα μία βραχυπρόθεσμη βελτίωση του συνόλου», ανέφερε ο 44χρονος προπονητής.