Αξίζει την «αρχηγία» ο Γιοσίντα, σύμφωνα με τον Πιέλ

Το γεγονός ότι ο Μάγια Γιοσίντα κέρδισε με το «σπαθί» του το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα, επισήμανε μετά την εντός έδρας νίκη-πρόκριση (1-0) επί της Νόριτς για το Κύπελλο Αγγλίας ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Κλοντ Πιέλ.



Αξίζει την «αρχηγία» ο Γιοσίντα, σύμφωνα με τον Πιέλ

Μπορεί την παράσταση στο ματς να... έκλεψε ο Ιρλανδός επιθετικός, Σέιν Λονγκ, ο οποίος έδωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ό,τι στέρησε στους «Αγίους» στο ίδιο σχεδόν χρονικό σημείο του πρώτου αγώνα για τον θεσμό ο Στίβεν Νέισμιθ, ωστόσο, ο Γάλλος τεχνικός εστίασε στον Ιάπωνα κεντρικό αμυντικό, ο οποίος, ελλείψει Ζοσέ Φόντε (που οδεύει προς αποχώρηση από το «Σεντ Μέρις») και Φίρχιλ φαν Ντέικ, πήρε όχι μόνο θέση βασικού, αλλά και το «χρίσμα» του αρχηγού από τους δύο ομοθεσίτες του.

 «Ο Μάγια έκανε μία πολύ καλή σεζόν, παίζει πολύ καλά, όποτε χρειαστεί, είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, κερδίζει τις μονομαχίες και αυτό με αφήνει ικανοποιημένο. Έχει σημειώσει πρόοδο από την αρχή της χρονιάς και με όλους τους νεαρούς παίκτες που τον περιστοιχίζουν ήταν πολύ σημαντικό να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό του έδωσε αυτοπεποίθηση και το άξιζε, χάρη στο εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα που επιδεικνύει», σχολίασε ο 55χρονος κόουτς για τον Γιοσίντα, ενώ, όσον αφορά τον επαναληπτικό του FA Cup με τα «καναρίνια», ανέφερε:

«Ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, ήταν σημαντική η νίκη σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Δεν είχαμε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και έπρεπε στο δεύτερο να αποκτήσουμε τον έλεγχο της μπάλας. Φυσικά, έπρεπε να είχαμε σκοράρει πολύ πιο πριν στον αγώνα, όμως αποφύγαμε την παράταση και αυτό ήταν το ουσιώδες για την ξεκούραση των παικτών».