Θα πάψει επιτέλους να ειναι εμμονικός ο Πεπ;

Ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που καινουργιος προπονητής στη Μπάγερν δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα; Το 2009 ο Κλίνσμαν και πριν απο αυτόν το 1996, πριν απο εικοσι χρόνια δηλαδή, ο Χερ Ότο Ρεχάγκελ! Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το πόσο διαφορετικό θα ήταν έτσι κι αλλιώς αυτό το πέρασμα της Μάγχης,  για τον Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά αναρωτιέται αν οι εμμονές του θα συνεχίσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά!



Θα πάψει επιτέλους να ειναι εμμονικός ο Πεπ;
Ο Πεπ έφτασε στο νησί με την αύρα του μοναδικού. Όλους τους προηγούμενους μήνες απο τον Φλεβάρη που ανακοινώθηκε μέχρι τον Ιούλιο που άρχισε την προετοιμασία είχε τον χρόνο να κάνει τα σχέδια του. Πολυτέλεια στη σημερινή εποχή! Επισης είχε μία διοίκηση με δικούς του φίλους, ανθρώπους που μιλάει κοινή γλώσσα και με τον ένα, τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν ήταν κάποτε συμπαίκτες! Λεφτά για ξόδεμα πάμπολλα! Και ομως ολα σχεδιάστηκαν λάθος!

Η χρονια ξεκίνησε ωστόσο θαυμάσια! Ρεκόρ νικών στην ιστορια του κλαμπ και εξι νίκες ατα ισάριθμα πρώτα ματς του πρωταθληματος που άνοιγαν μια διαφορά απο την Τσέλσι στους οκτώ βαθμούς! Σήμερα η απόσταση ειναι δέκα υπέρ των "μπλε"! Μετά την πρώτη ήττα με κατω τα χερια μάλιστα απο τη Τοτεναμ, ήρθαν το στραπάτσο απο την Τσελσι (σε ενα ματς πάντως που ειναι αλήθεια πως με το σκορ 1-0 και τον Ντε Μπρόινε να αστοχεί σε κενό τέρμα έμοιαζε δικό της) και έπειτα η τεσσάρα απο τη Λέστερ! Νέα ήττα απο τη Λίβερπουλ και τώρα η τεσσάρα απο την Εβερτον στην πιο εμφατική ήττα του Καταλανού τεχνικού για το πρωτάθλημα στην καριέρα του!
 
Οταν αναφέρθηκα στο στατιστικό με τον Ρεχάγκελ και τον Κλίνσμαν ηθελα πολυ απλά να πω πως για οποιονδηποτε καινούργιο προπονητή της Μπάγερν το να παρει το πρωτάθλημα ακομη και στην πρώτη χρονιά του δεν ειναι δα και κάτι περίεργο! Δεν εχει συμβει μόλις δύο φορες σε 21 χρόνια και γενικά μεχρι σήμερα οκτώ διαφορετικοί προπονητές απο τον Ζέμπετς, τον Λάτεκ και τον Τσερνάι μέχρι τον Χάινκες  τον Τραπατόνι τον Χίτζφελντ και τον Φαν Χάαλ το ειχαν πετύχει πριν τον Πεπ, πολύ πιθανό δε να προστεθεί και ο Αντσελότι στη σχετική λίστα!

Η Μπουντεσλίγκα της μιάμιση ομάδας που όποιος διεκδικεί το πρωτάθλημα κόντρα στη Μπάγερν συνήθως λιποθυμά σε σύγκριση με την Πρέμιερ Λιγκ των αδυσώπητων ρυθμών και των τουλάχιστον εξι ομάδων που πρωταγωνιστούν θα αποτελούσε μεγαλη διαφορα για οποιονδηποτε προπονητή!
 
Πολύ δε περισσότερο για καποιον με εμμονές οπως ο Πεπ!

Σε αντίθεση με τον Κλοπ που πηγε στην Αγγλία ξέροντας πως θα παλέψει με νύχια και με δόντια έχοντας να αντιμετωπίσει πολλες δυσκολίες, ο Γκουαρντιόλα εμφανίστηκε με ένα σχετικά υπεροπτικό υφάκι του τύπου "θα μάθετε ολοι να παίζετε το σωστό ποδόσφαιρο απο μένα"! 
 
Οι αρχικές νίκες δεν τον βοήθησαν να εντοπίσει τις δυσκολίες και περισσότερο έπαιξαν ρόλο αποπροσανατολιστικό στην προσπάθεια να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έπαιζε σταθερά καλά και όχι μια υπέροχα και μία για πέταμα! Το γνωστό πρόβλημα δηλαδή επι Πελεγκρίνι που στοίχιζε στη Σίτι βαθμούς και πέρσι και πρόπερσι!

Οι εμμονές του επισης εχουν να κανουν με το να κυκλοφορεί η μπάλα υποχρεωτικά απο την άμυνα χωρις μακρινές μπαλιές κάτι που μεχρι στιγμής στη σεζον το εχει πληρώσει πανάκριβα! Η τραγική επιλογη του να δώσει το. Τζο Χαρτ και να πληρώσει για να φέρει τον Μπράβο εχει αποδειχτεί καταστροφική αφού ο Χιλιανός ειναι απλά τραγικός!
 
Παραπανω απο τα μισά σουτ που πάνε εντός εστίας γίνονται γκολ κάτι που αποτελει στατιστικό για ομάδα που πέφτει και όχι που διεκδικεί τίτλο!

Μιλώντας απαξιωτικά για τα τάκλιν πριν δύο μήνες όταν ρωτήθηκε γιατι οι παικτες του δεν διεκδικούν τις φιφτυ φίφτυ μπάλες, έδειξε ενα ακομη μέρος της εμμονικής του αντίληψης πως υπαρχει μονο ενας τρόπος ποδοσφαίρου και ο Πεπ σε αυτόν δεν βλέπει ανάγκη να προπονηθούν στα τάκλιν οι αμυντικοί και οι μέσοι του!

Φτάσαμε πια ατην 21η αγωνιστική και δεν εχει βγάλει ούτε έναν απο τους νεαρούς παίκτες που η Σίτι διαθετει σε αφθονία ώστε να ήταν τουλάχιστον ένα κέρδος αυτό για τον σύλλογο εννοω για πρώτη φορά μετά το 2011 η ομάδα δεν ειναι στην πρώτη τριάδα έπειτα απο αυτη την αγωνιστική!
 
Κινδυνεύει λοιπον πια σοβαρά να μην ειναι στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρονου ενω φυσικά οποιαδήποτε κουβέντα για τίτλο εχει τελειώσει ειδικά μετά απο τις επαναλαμβανόμενες κακές εμφανίσεις αμυντικά! Το 4-0 απο την Εβερτον την ομάδα του παλιού συμπαίκτη του Ρόναλντ Κούμαν αποτελει ενα απο τα πιο ηχηρά μαθήματα που θα μπορούσε να πάρει ο Πεπ αν αποφασίσει να σκύψει και να δει που έχει φταίξει!

Αν ωστόσο επιλέξει να βαλει για μια ακομα φορα το κεφάλι στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο πιστεύοντας πως ολοι οι αλλοι εχουν άδικο και μονο αυτος δίκιο τότε τα στραπάτσα για τη Σιτι θα συνεχιστούν!