Οποίος χάσει χάνεται!

Παραδοσιακά τα παιχνίδια ανάμεσα στη Γιουναιτεντ και τη Λίβερπουλ είναι αυτά που καθορίζουν την αντιπαλότητα στο αγγλικό πρωτάθλημα αλλά σπάνια αποτελούν και πρόκριμα τίτλου όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο, γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που παρακολουθεί τις αναμετρήσεις τους από τη δεκαετία του '70!



Οποίος χάσει χάνεται!

Είναι απίστευτο πως οι δύο ομάδες που έχουν μεταξύ τους 38 πρωταθλήματα, σπάνια  έχουν μονομαχήσει για τον τίτλο μεταξύ τους!Από το 1973 έως το 1990 όταν η Λίβερπουλ πήρε 13 φορές το πρωτάθλημα οι σεζόν που κονταροχτυπήθηκαν στα ίσια ήταν τρεις η τέσσερις το πολύ!

Από το 1993 μέχρι την παραίτηση του Σερ Άλεξ το 2013 που η Γιουναιτεντ πήρε επίσης 13 πρωταθλήματα,η Λίβερπουλ πάλεψε αντίστοιχα ελάχιστες φορές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Αυτή είναι και μία απίστευτη ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ζευγαριού! Δηλαδή οι δύο κατεξοχήν πιο βαριές φανέλες του αγγλικού ποδοσφαίρου, να μην έχουν συμπέσει στα χρόνια της κυριαρχίας της μίας ή της άλλης στο να διεκδικούν  ταυτόχρονα την πρωτιά!

Αυτή τη στιγμή για τη Γιουναιτεντ εάν θέλει να ξαναμπεί στη συζήτηση για το πρωτάθλημα, υπάρχει μόνο η νίκη! Έχοντας εννιά σερί νίκες, το καλύτερο από την εποχή που σταμάτησε ο Φέργκιουσον και διανύοντας το μεγαλύτερο αήττητο σερί από το 2009, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ξεκινά από το καλύτερο δυνατό σημείο στην αφετηρία του ντέρμπι! Από την άλλη,  οι παίκτες του Κλοπ χωρίς νίκη μέσα στο 2017 και χωρίς γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια τους θα πάνε στο Ολντ Τράφορντ για να αποδείξουν πως απλά είναι μια κακή παρένθεση αυτό το διάστημα!

Τα μάτια μου έχουν δει πολλά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Έχοντας παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια μεταξύ τους μέσα στο γήπεδο, πάντα κάτι πολύ διαφορετικό από την τηλεόραση, ομολογώ πως δεν θα με ξαφνιάσει  οποιοδήποτε αποτέλεσμα! Ωστόσο είναι ολοφάνερο αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, η Γιουνάιτεντ σφύζει από υγεία και αγωνιστικό παλμό! Τη διαφορά σε σχέση με δύο μήνες πριν, όταν ναι μεν έπαιζε καλά αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις η ομάδα του Μουρίνιο κάνει ο Μιχιταριάν ένας εξαιρετικός παίκτης που αλλάζει το τέμπο και προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις μέσα στο παιχνίδι επειδή δεν είναι στατικός!

Της Λίβερπουλ η μεγαλύτερη απουσία είναι αυτή του Μανέ, που λείποντας  όλο το μήνα πηγαίνοντας στην Αφρική για το κύπελλο Εθνών αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Κανείς άλλος παίκτης της ομάδας του Κλοπ δεν έχει τη δική του ικανότητα να ανοίγει κλειστές άμυνες! Χωρίς αυτόν όλοι περιμένουν την μπάλα στα πόδια! Η επιστροφή του Κουτίνιο ίσως δώσει κάτι από την σπιρτάδα που είναι ηλίου φαεινότερο πως απουσιάζει εδώ και  ένα μήνα από το παιχνίδι των "ρεντς".

Η ισοπαλία ενώ μοιάζει ως κακό αποτέλεσμα πιθανώς και για τους δύο τελικά μπορεί να μην χαλάσει κανένα τους αλλα οποίος χάσει χάνεται και αυτό είναι δεδομένο!

Για τη Λίβερπουλ η ήττα θα σημάνει απομάκρυνση από την κορυφή αλλά το χειρότερο θα της φέρει πίσω της με καυτή ανάσα πλέον τη Γιουναιτεντ! Για τους γηπεδούχους μία ήττα αυτή τη χρονική στιγμή, στο momentum που διανύουν θα σημάνει οριστικό τέλος για τον τίτλο και θα ανοίξει κουβέντα ακόμη και για το αν θα προλάβουν την τετράδα!

Γενικά είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορεί ποτέ να περάσει αδιάφορο! Το 0-0 του πρώτου γύρου ήταν ένα κάκιστο ματς που δεν βλέπω πως μπορεί να επαναληφθεί! Όποιος χάσει χάνεται και αυτό θα μετρήσει πολύ στο πως θα το προσεγγίσουν οι προπονητές!