«Τέλος εποχής» για τον σερ Μπράντλεϊ Γουΐγκινς!

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ποδηλασία σε ηλικία 36 ετών ανακοίνωσε ο αθλητής- θρύλος της Μεγάλης Βρετανίας, σερ Μπράντλεϊ Γουΐγκινς!  



«Τέλος εποχής» για τον σερ Μπράντλεϊ Γουΐγκινς!

Ο κορυφαίος, από άποψη συγκομιδής μεταλλίων, στην ολυμπιακή ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας αντιλήφθηκε ότι το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, με αποτέλεσμα να πάρει τη μεγάλη απόφαση για το «αντίο»!

«Είχα την τύχη να ζήσω το όνειρό μου και να κάνω πραγματικότητα όλους τους παιδικούς μου στόχους, κάνοντας καριέρα στο σπορ που αγάπησα από την ηλικία των 12! Συνάντησα τα είδωλά μου, έτρεξα μαζί τους και δίπλα τους για 20 χρόνια. Δούλεψα με τους κορυφαίους προπονητές, στους οποίους είμαι πραγματικά ευγνώμων», τόνισε αρχικά ο Γουΐγκινς και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα μου μείνει χαραγμένο στη μνήμη για πάντα είναι η στήριξη και η αγάπη του κόσμου. Η ποδηλασία μου έδωσε τα πάντα. Δεν θα μπορούσα, όμως, να είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τη σύζυγό μου Καθ και τα απίθανα παιδιά μας»!

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Γουΐγκινς κατέκτησε 8 ολυμπιακά μετάλλια, τα πέντε των οποίων χρυσά και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Σίδνεϊ, Αθήνας, Πεκίνου, Λονδίνου και Ρίο! Εκτός των άλλων, έχει στεφθεί επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ το 2013 αναγορεύτηκε σε «σερ»!