Τσέλσι για φίλημα, Λίβερπουλ για να τραβάς τα μαλλιά σου!

Τι μάθαμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο στο αγγλικό πρωτάθλημα; Πως η Τσέλσι με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, ήρθε για να μείνει και η επιβεβαίωση ήρθε με τον πιο εμφατικό τρόπο, αλώνοντας το Etihad! Είδαμε τον Αλέξις Σάντσες να δικαιώνει όσους τον θεωρούν τον κορυφαίο επιθετικό αυτή τη στιγμή στη Πρέμιερ Λίγκ με αυτόν τον μοναδικό τρόπο που εχει να σκοράρει αλλά και να δημιουργεί! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τσέλσι για φίλημα, Λίβερπουλ για να τραβάς τα μαλλιά σου!

Για μία ακόμη φορά, σε αυτόν τον έναν χρόνο που είναι ο Γιούργκεν κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ, είδαμε τους "κόκκινους" να πετάνε στα σκουπίδια ένα αβαντάζ δύο τερμάτων μετά το πρώτο ημίχρονο  και να γνωρίζουν την πρώτη ήττα από τον Αύγουστο στο πρωτάθλημα! Μία ήττα που επιβεβαιώνει όσους  λένε πως για τη Λίβερπουλ (με τις τάσεις αυτοκαταστροφής) αυτά τα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες είναι η αχίλλειος πτέρνα της!

Σε αυτο το Σαββατοκύριακο επισης είδαμε ενα ακόμα γκολ του Ζλάταν αλλά και την Εβερτον να Ισοφαρίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ένα πέναλτι του, επιρρεπή στη γκάφα, Φελαϊνί! Και τη Τοτεναμ να διαλύει τη Σουόνσι και να υπενθυμίζει πως ειναι εδώ!

Σε ένα ανοιχτό πρωτάθλημα προπορεύεται η ομάδα η οποία ένα χρόνο πριν ήταν στην 15η θέση αλλά καταφέρνει να ανατρέπει καταστάσεις και να νικάει φτάνοντας τις οκτω σερί νίκες! Τελευταία φορά που η Τσέλσι είχε κάνει τέτοιο σερί ήταν πριν από 10 χρόνια με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο!

Από την άλλη πλευρά, χάνοντας ακόμα ένα παιχνίδι το έβδομο στο πρωτάθλημα κινδυνεύει να υποβιβαστεί η πρωταθλήτρια πριν λίγους μήνες Λέστερ! Όλη η τύχη που την συνόδευε στην περσινή χρονιά οδηγώντας την με μόλις τρεις ήττες στην πρωτιά και σε εναν απίθανο τίτλο μοιαζει να εχει εξαϋλωθεί!

Φυσικά είμαστε  μόλις στην 14η αγωνιστική  αλλά η αίσθηση είναι πως το ξεκάθαρο φαβορί ακούει στο όνομα Τσέλσι όχι επειδη προηγείται αυτη τη στιγμή αλλα γιατί η έλλειψη άλλων υποχρεώσεων κρατά την ομάδα έτοιμη και φρέσκια ενω δεν ειχε μέχρι στιγμής προβλήματα τραυματισμών! Ο Κόντε αλλάζοντας σε εκείνο το παιχνίδι με την Άρσεναλ τα πάντα στο ημίχρονο, ξεκίνησε αυτό το σερί και παίρνει το μάξιμουμ  από δύο ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Μουρίνιο είχε ουσιαστικά "ακυρώσει" πέρσι! Τον Αζάρ που θυμίζει ολοένα και πιο πολύ τον παίκτη της χρονιάς του 2014-15 καθώς και τον Ντιέγκο  Κόστα που σκοράρει αλλα και δημιουργεί και κυρίως δεν νευριάζει! Ήταν εκπληκτική η ψυχραιμία του και ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε πυροσβεστικά την ώρα που γύρω του έπεφταν κορμιά στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε μετά το σκληρό τάκλιν του Αγουέρο στον Λουίζ  στο τέλος του παιχνιδιού! Οταν ειναι ήρεμος και με καθαρό μυαλό ο Κόστα είναι αναντικατάστατος!

Για την Μάντσεστερ Σίτι ήταν μια σκληρή ήττα, ωστόσο οι λεπτομέρειες παιχνιδιού αποδείχτηκαν καθοριστικές και σχεδόν όλες υπέρ της Τσέλσι. Εάν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε σκόραρε και έκανε το 2-0 στο κενό τέρμα όλα θα ήταν διαφορετικά! Περισσότερο πρέπει να ανησυχεί ο Πεπ Γουαρδιόλα για τις τιμωρίες του Αγουέρο και του Φερναντίνιο παρα για την εικονα της ομάδα του που δεν ηταν κακή απλα ήταν πιο ικανή ή τυχερή σε ενα μεγάλο παιχνίδι η Τσέλσι αλλα και οι δύο αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο οπως και η αήττητη από την πρεμιέρα και έπειτα Αρσεναλ! Αυτή για την οποία εγείρονται εγείρονται τώρα αμφιβολίες είναι η Λίβερπουλ που δεν έχει τον Κουτίνιο δεν εχει ρον Σταριτζ αλλα τη ζημιά δεν την έπαθε στο Vitality επειδη δεν σκόραρε αλλα επειδη αμύνεται ερασιτεχνικά μερικές φορές! Και όσο δεν θα έχει έναν τερματοφύλακα μεγάλης κλάσης τόσο θα ταλαιπωρείται!

Τέλος αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς είναι πως ο Μουρινιο και η Γιουνάιτεντ δεν μπορούν  να βρουν την ηρεμία τους μενοντας ολόενα και πιο πίσω! Αυτή τη στιγμή είναι εννέα βαθμούς μακριά από την τετράδα και παρότι έχασαν Σιτι και Λίβερπουλ το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μουρίνιο που πλέον εχει εννια νίκες στα τελευταία 30 ματς ατο πρωτάθλημα) ήταν να μειώσει κατά ένα βαθμό! Για τίτλο φυσικά δεν γίνεται κουβέντα αφού η Τσέλσι ειναι μακριά αλλά θα ειναι καταστροφή αν μείνει παλι εκτός της πρώτης τετράδας! Και αυτό είναι ήδη ένα μεγάλο στοίχημα και για τον Πορτογάλο και κυριως για ενα κλαμπ συνηθισμένο στον πρωταθλητισμό!