Στα δικαστήρια Ντρογκμπά-«Daily Mail»!

Το δρόμο της δικαιοσύνης φαίνεται πως θα ακολουθήσει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατά του γνωστού βρετανικού Μέσου, Ντέιλι Μέιλ (Daily Mail), όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής με τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Στα δικαστήρια Ντρογκμπά-«Daily Mail»!

Η αιτία που ο άλλοτε επιθετικός της Τσέλσι στρέφεται κατά της ιστοσελίδας, είναι ένα δημοσίευμά της που χρονολογείται στις 13 Απριλίου 2016, σύμφωνα με το οποίο το φιλανθρωπικό ίδρυμα του -μέχρι και τον Δεκέμβριο τουλάχιστον- ποδοσφαιριστή της Μόντρεαλ Ίμπακτ αξιοποίησε για κοινωφελείς σκοπούς μόλις τις 14.115 από τις άνω των 1,7 εκατομμύρια λίρες που θεωρείται ότι έλαβε ως δωρεά, προκειμένου να σταλεί το ποσό αυτό στην πατρίδα του, την Ακτή Ελεφαντοστού, για ανέγερση νοσοκομείων και εκπαίδευση των φτωχών παιδιών.

Την υπόθεση ερευνούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η καθ’ ύλην αρμόδια για το ζήτημα, Επιτροπή Φιλανθρωπιών, το πόρισμα της οποίας δικαίωσε το ίδρυμα του Ντιντιέ Ντρογκμπά που με τη σειρά του προανήγγειλε πως θα θα ακολουθήσει τη... νομική οδό, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε εκείνον, μέσω του ιδρύματός του, και την «Daily Mail».

Η σχετική τοποθέτηση του Ντρογκμπά σε φέισμπουκ (facebook) και τουίτερ (twitter) ήταν η ακόλουθη:

 «Η Επιτροπή Φιλανθρωπιών επιβεβαίωσε ύστερα από επτάμηνη έρευνα ότι κανένα χρηματικό ποσό του Ιδρύματός μου δεν χρησιμοποιήθηκε για λάθος σκοπούς και δεν υπήρξε καμία οικονομική ατασθαλία, καμία απάτη, καμία διαφθορά. Είμαι ευχαριστημένος που αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίξαμε ήδη από την αρχή, ότι το σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail» του Απριλίου ήταν τελείως λανθασμένο. Έχω ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους μου και θα αξιώσω από την «Daily Mail» την πλήρη απολογία και αποζημίωση για το Ίδρυμά μου».