Τεστ χαρακτήρα για τη Λίβερπουλ η έλλειψη Κουτίνιο!

Η απουσία του Κουτίνιο απο τα παιχνίδια της Λίβερπουλ μέχρι τη καινούργια χρονιά θα ειναι ενα τεστ χαρακτήρα για την ομάδα του Κλοπ, γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που εξηγεί πως περισσότερο απο αγωνιστικό ειναι ψυχολογικό το πρόβλημα για μία ομάδα που έχει συνηθίσει στα δύσκολα να "βλέπει" προς το πρόσωπο του μικροσκοπικού Βραζιλιανου!



Τεστ χαρακτήρα για τη Λίβερπουλ η έλλειψη Κουτίνιο!

Υπάρχουν καλά και κακά νέα στην περίπτωση του τραυματισμού του Φελίπε Κουτίνιο για τη Λίβερπουλ... Το καλό κομμάτι αφορά το ότι θα λείψει μόνο για πέντε έως έξι εβδομάδες από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, σε αντίθεση με τον αρχικό φόβο για κάταγμα που θα σήμαινε τουλάχιστον ενα τετράμηνο εκτός! Το κακό κομμάτι όμως έχει να κάνει με τις αμφιβολίες που εγείρονται για το αν εν τη απουσία του, σε ενα πολύ δύσκολο κομματι της σεζον,η ομάδα του Κλοπ θα συνεχίσει με τον ιδιο ρυθμό και αποτελέσματα! Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Βραζιλιάνος μέσος είναι μία ταλισμανική φυσιογνωμία για να τους "ρεντς".

Φυσικά υπάρχουν δυνατότητες στους παίκτες που έχει στη διάθεση του Γερμανός τεχνικός, για να καλυφθεί το αγωνιστικό  κενό ωστόσο η παρουσία του δεν ειναι μόνο η συνεισφορά στα γκολ και στις ασίστ (που καθόλου αμελητέα παρεμπιπτόντως είναι) αλλά στο γενικότερο πλαίσιο του ότι δινει το απρόβλεπτο μέσα στη διάρκεια ενος αγώνα και ανά πάσα στιγμή με μια κίνηση είναι ικανός να δώσει λύση σε μία περίπλοκη κατάσταση! Και κυρίως το ψυχολογικό μπλοκάρισμα που σου φέρνει η απουσία του πιο χαρισματικού σου ποδοσφαιριστή.

Σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, που είναι ο Δεκέμβριος και οι γιορτές, η Λίβερπουλ καλείται να δώσει μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών μεχρι τις 5 του Γενάρη και σε αυτα τα ματς η απουσία του Κουτίνιο ίσως να ειναι το κλειδί για το αν θα αντέξει σε αυτο το ρυθμό η ομάδα! Ήδη με τους 30 βαθμούς σε 13 παιχνίδια, συγκομιδή που είναι η καλύτερη για τη Λίβερπουλ στην εποχή της Premier League, το σύνολο του Κλοπ ειναι μολις ενα βαθμό πίσω από τη Τσέλσι και μαζί με τη Σίτι σε μία κούρσα που προμηνύεται σκληρή και αμφίρροπη! Εάν κατορθώσει να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες κατά τη διάρκεια της απουσίας του Κουτίνιο τότε μπαίνοντας ο Γενάρης και έχοντας συμπληρωθεί το πρώτο μισό του πρωταθλήματος άφοβα θα μπορεί καποιος να ισχυριστεί πως είναι κανονική διεκδικήτρια του τίτλου!

Οι πιθανότητες πάντως είναι με τη Λίβερπουλ για να ειναι στην κορυφή ανήμερα τα Χριστούγεννα γεγονός που για πολλές ομάδες τα τελευταία εικοσι χρόνια εχει σημάνει και καλό οιωνό τίτλου... όχι ομως και για τη Λίβερπουλ που ούτε μία ούτε  δύο αλλα τρεις φορές σε αυτη την εικοσαετία βρέθηκε πρώτη στις 26 Δεκεμβρίου αλλά απέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο!

Το 1996-97, το 2008-2009 αλλά και το 2013-14 η κόκκινη στρατιά δεν μπορεσε να χτίσει πάνω στη διαφορά που είχε και εμεινε τέταρτη τη πρώτη φορά και δεύτερη στις άλλες δυο περιπτώσεις!

Εκείνο που μετράει, ανεξάρτητα της απουσίας για αυτό το διάστημα του Κουτίνιο, είναι να παραμείνει ανταγωνιστική  ως ομάδα μέσα στο γήπεδο και να συνεχίσει (ακόμα και στις μέρες που δεν παίζει καλά) να  κερδίζει βαθμούς...Το παιχνιδι της Κυριακής στη νότια ακτή της Βρετανίας στο Μπόρνμουθ, θα ειναι κλειδί για τη συνέχεια αφου μια νίκη χωρις τον Βραζιλιάνο θα δείξει πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά απο αυτόν η ομάδα του Κλοπ. Και σε συνδυασμό με το ότι μία μέρα νωρίτερα, Σιτι και Τσέλσι θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη σε ένα πολύ μεγάλο ματς, οπου  κάποιος ή και οι δύο θα έχουν απώλειες, θα είναι σημαντικό το τρίποντο στο Vitality! Και ένα δείγμα προς όλους πως η Λίβερπουλ φέτος δεν είναι ομάδα ενος παίκτη αλλα αληθινό σύνολο και έτοιμη για την υπέρβαση!