O’ Νιλ: «Κερδίσαμε κόντρα στα προγνωστικά»

Την άποψη ότι η χθεσινή εκτός έδρας νίκη (1-0) της ομάδας του για τα προκριματικά του Μουντιάλ (2018) μέσα στην Αυστρία ήρθε απέναντι στις προβλέψεις που δεν την έχριζαν ως φαβορί της αναμέτρησης, εξέφρασε ο προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας, Μάρτιν Ο’Νιλ. Για το ματς μίλησε και ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος, Τζέιμς ΜακΚλέιν, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την... τιμωρία του βοηθού προπονητή, Ρόι Κιν, όταν δεν ολοκληρώνονται σωστά ανάλογες ευκαιρίες!



O’ Νιλ: «Κερδίσαμε κόντρα στα προγνωστικά»

«Κερδίσαμε το παιχνίδι αυτό κόντρα στα προγνωστικά. Η νίκη αυτή απεικονίζει περιληπτικά το πνεύμα που επικρατεί μέσα στην ομάδα», δήλωσε αρχικά ο 64χρονος τεχνικός.

«Έπρεπε να υπομείνουμε σε μεγάλη πίεση. Μας πήρε πολλή ώρα να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι, αλλά δείξαμε μεγάλη δύναμη χαρακτήρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, όμως, βάσει της εμπειρίας μας από τα προκριματικά του Γιούρο, τα ματς είναι δύσκολα. Ακόμα πιστεύω ότι θα είναι πολύ σκληρή η «μάχη», σχολίασε ο Βορειοϊρλανδός κόουτς για την πορεία των αγώνων του τετάρτου ομίλου, την κορυφή του οποίου καταλαμβάνει από χθες (12/11) μόνο του το Έιρε μετρώντας 10 βαθμούς, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από το «Ερνστ Χάπελ», δεν θα μπορούσε να μην κάνει δηλώσεις και ένας εκ των πρωταγωνιστών και μοναδικός σκόρερ του παιχνιδιού, Τζέιμς ΜακΚλέιν, ο οποίος τόνισε πως από τα οκτώ τέρματα που πέτυχε φορώντας το εθνόσημο, αυτό ήταν, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο.

«Ήταν, δίχως αμφιβολία, το μεγαλύτερο γκολ που έχω σκοράρει με την Ιρλανδία! Αγωνίζεσαι με κριτήριο τα προσόντα που διαθέτεις και τις εμφανίσεις που κάνεις, οπότε, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά», ανέφερε ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της Γουέστ Μπρομ που μετά τα δύο τέρματα στον προηγούμενο αγώνα με αντίπαλο τη Μολδαβία, βρήκε «δίχτυα» σε άλλο ένα παιχνίδι της Εθνικής Ιρλανδίας και συμπλήρωσε χιουμοριστικά:

«Ο Ρόι Κιν μας «κοπανάει» στις προπονήσεις, όταν τέτοιες φάσεις δεν βρίσκουν στόχο»!