Πεπ: «Ο Κομπανί και ο Αγουέρο έχουν μέλλον στην ομάδα»

Γύρω από τη μη χρησιμοποίηση του Σέρχιο Αγουέρο στην ήττα με 0-4 από τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ περιστράφηκαν οι ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου του Πεπ Γκουαρδιόλα, πριν από την κυριακάτικη (23/10) αναμέτρηση κόντρα στη Σαουθάμπτον.



Πεπ: «Ο Κομπανί και ο Αγουέρο έχουν μέλλον στην ομάδα»

Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι προέβη σε μία κίνηση που εξέπληξε πολλούς, αφήνοντας τον 28χρονο Αργεντίνο εκτός ενδεκάδας, ενώ και ο αρχηγός Βενσάν Κομπανί βρέθηκε εκτός 18άδας.

Αμέσως άρχισαν να εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Αργεντίνου και του Βέλγου στους «πολίτες». Ο Γκουαρδιόλα, θέλοντας να σβήσει τις «φωτιές», ξεκαθάρισε πως και οι δύο έχουν μέλλον στην ομάδα, ενώ ο Αγουέρο έμεινε στον πάγκο για λόγους τακτικής.

«Πήρα κάποιες αποφάσεις και τα σχέδιά μου για τον Βενσάν και τον Σέρχιο είναι πως έχουν μέλλον στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κομπανί δεν ήταν εντελώς έτοιμος. Συνήθως είναι στον πάγκο. Δεν ήταν όμως έτοιμος. Όσον αφορά τον Αγουέρο, ήταν μια απόφαση τακτικής. Ήθελα έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο, για αυτό έπαιξε ο Ντε Μπρόινε».

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αλλά προσπάθησαμε να έχουμε την κατοχή μέσα στο Καμπ Νου, γιατί πιστεύω πως όταν έχεις εσύ τη μπάλα και ο Μέσι, ο Σουάρες και ο Νεϊμάρ δεν την έχουν, τότε είναι λιγότερο επικίνδυνοι. Για αυτό έβαλα άλλον έναν παίκτη στο κέντρο. Μίλησα με τον Σέρχιο και έδειξε κατανόηση».

Στη συνέχεια ο 45χρονος προπονητής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση παραμονής του Αγουέρο στη Σίτι, κάνοντας σαφές πως δεν πρόκειται να φύγει, ενώ παράλληλα ξέσπασε προς τους δημοσιογράφους: «Λυπάμαι, αλλά όταν θα φύγει ο Σέρχιο από τη Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι δική του η απόφαση. Τον εκτιμώ σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Την επόμενη φορά, πριν βγάλετε αυτό το συμπέρασμα μπορείτε να με πάρετε τηλέφωνο πριν αποφασίσετε ότι δεν είναι στα πλάνα μου. Μπορείτε να με πάρετε πριν γράψετε ότι δεν είναι στα πλάνα μου».

Τέλος, ο Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στην φάση όπου ο Κλαούντιο Μπράβο άφησε τους «πολίτες» με 10 παίκτες, τονίζοντας πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο απέναντι στη Μπάρτσα: «Ξέρω από την αρχή πως όταν ο Κλαούντιο κάνει λάθη, γίνονται πρώτο θέμα. Πρέπει να παλέψει. Μέχρι το πρώτο γκολ που γλίστρησε ο Φερναντίνιο, το παιχνίδι ήταν υπό έλεγχο και παίζαμε αρκετά καλά αλλά είναι ένα καλό μάθημα για εμάς. Τις τελευταίες 3-4 φορές που παίξαμε κόντρα στη Μπάρτσα, τελειώσαμε με 10 παίκτες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι με 10 παίκτες».