Κλοπ, ο… «δαίμονας» του Μουρίνιο!

Ναι, ακόμη και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει τους… δήμιους του. Και τον έναν μάλιστα καλείται να τον αντιμετωπίσει σήμερα! Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πάρει τον «αέρα» του Πορτογάλου και ευελπιστεί πως το τελικό σφύριγμα στο ντέρμπι Λίβερπουλ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δώσει συνέχεια στην εξαιρετική του προϊστορία απέναντι στον «Special One»! 



Κλοπ, ο… «δαίμονας» του Μουρίνιο!

Όπως το γράψαμε και παραπάνω. Ο Μουρίνιο έχει συνηθίσει να προκαλεί… πονοκεφάλους στους περισσότερους από τους αντίπαλους προπονητές, εκτός από έναν! Τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός έχει βρει το «κουμπί» του συναδέλφου του και, σε αντίθεση από αυτά που έχει συνηθίσει ο «Special One», … τον στήνει στον τοίχο (σχεδόν) κάθε φορά που θα τον πετύχει!

Τελευταίο παράδειγμα, η περσινή απόδραση από το Λονδίνο, όταν ως προπονητής της Τσέλσι ο Μουρίνιο είδε τον Κλοπ και την «κόκκινη» παρέα του να το… σκάει με το εμφατικό 3-1! Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη τους φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι. Συνολικά το «έργο» Κλοπ- Μουρίνιο το έχουμε δει άλλες τέσσερις!

Ο απολογισμός; Τρεις νίκες για τον προπονητή της Λίβερπουλ, μία για τον Μουρίνιο, ενώ το άλλο ματς έληξε ισόπαλο!

Η πρώτη τους συνάντηση χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2012, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Αφεντικό» στην Ντόρτμουντ ο Κλοπ, στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Μουρίνιο. Τελικό σκορ 2-1 υπέρ των Βεστφαλών, οι οποίοι ένα μήνα αργότερα έφυγαν από την Ισπανία με τον πόντο (2-2)!

Η πιο «τρομακτική» παράσταση… παίχτηκε τον Απρίλιο του 2013, όταν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη φορά, οι Βεστφαλοί του Κλοπ διέσυραν τους Μαδριλένους του Πορτογάλου κόουτς με το εμφατικό 4-1! Στη ρεβάνς, ο Μουρίνιο γεύτηκε την πρώτη - και τελευταία έως σήμερα- νίκη του σε βάρος του Κλοπ, η οποία ωστόσο δεν στάθηκε αρκετή για να χαρίσει στη Ρεάλ την πρόκριση στον τελικό (2-0)!

Και φτάνουμε στην περσινή σεζόν, όπου για πρώτη φορά οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι σε επίπεδο πρωταθλήματος. Και εκεί ακόμη ο Κλοπ έδεσε «κόμπο» τον Πορτογάλο, κατατροπώνοντας την- ούτως ή άλλως τραγική εκείνη την περίοδο- Τσέλσι με το βαρύ 3-1 μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Με λίγα λόγια, βάσει προϊστορίας, Κλοπ VS Μουρίνιο… άσος!