Απέχθεια Κόουλμαν για τις συνήθειες των νέων ποδοσφαιριστών

Την πλήρη αποστροφή του στα ενδιαφέροντα που έχουν οι μικρότεροι σε ηλικία συνάδελφοί του εξέφρασε στη συνέντευξή του σε γνωστό βρετανικό Μέσο ο Ιρλανδός διεθνής μπακ της Έβερτον, Σίμους Κόουλμαν.

Advertisement
Απέχθεια Κόουλμαν για τις συνήθειες των νέων ποδοσφαιριστών

Ο -εντός ολίγων ημερών- 28χρονος δεξιός οπισθοφύλακας θεωρεί ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο διαγράφει... λάθος πορεία, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι νεότεροι παίκτες να περιβάλλονται από ανθρώπους που τους νοιάζονται.  

«Είναι τελείως λανθασμένο αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η δουλειά μας είναι να προπονούμαστε και να παίζουμε καλά κάθε Κυριακή. Όχι να αγοράζουμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω, διότι κάποιος άλλος πράττει το ίδιο. Νιώθουν, όμως, ότι είναι απαραίτητο να το κάνουν, εξαιτίας της πίεσης. Νομίζουν ότι πρέπει να φαίνονται ωραίοι στις φωτογραφίες του Ίνσταγκραμ. Αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι καλούς ανθρώπους να τους προστατεύουν και να τους φροντίζουν. Μισώ το να σκέφτομαι ένα νέο παίκτη να είναι στενοχωρημένος στα αποδυτήρια, γιατί επτά συμπαίκτες του έχουν κάτι που ο ίδιος δεν έχει», δήλωσε ο πλάγιος αμυντικός των «ζαχαρωτών», ο οποίος, αναφορικά με τη συμπεριφορά της νέας γενιάς ποδοσφαιριστών στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, συμπλήρωσε:

«Όταν δεν παίζεις καλά, ο πρώτος που πρέπει να το συνειδητοποιεί αυτό είναι ο εαυτός σου. Διάβασα πρόσφατα κάτι που έγραψε ο Τζέιμι Κάραγκερ για τους σύγχρονους παίκτες που δεν τους αρέσει να τους λένε αν κάνουν τα πράγματα σωστά... εγώ μεγάλωσα στην Ιρλανδία, όπου μου έλεγαν πως ό,τι κάνω είναι λάθος! Ακόμα κι όταν ήρθα στην Έβερτον, ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν σκληρός μαζί μου, ειλικρινά, πολύ σκληρός! Αυτό ήταν, όμως, το καλύτερο για μένα. Αν κάνεις ένα λάθος, χρειάζεται να βελτιωθείς. Όταν ένας προπονητής σου ασκεί κριτική, σημαίνει ότι έχει λόγο που το κάνει».