Γίνεται... μόνιμη πληγή η άμυνα

Ακόμα κι αν επέστρεψε ο Νταβίντ Λουίζ στα μετόπισθεν, η Τσέλσι παραμένει ευάλωτη, δέχθηκε ξανά πολλά γκολ και η αρνητική επίδοση είναι τέτοια που μπορεί να της απαγορεύσει να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο, αν όντως στοχεύει προς τα εκεί...  



Γίνεται... μόνιμη πληγή η άμυνα

Οι «μπλε» ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια 3-0 από την Άρσεναλ στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι, έπειτα από αυτό απέναντι στη Λίβερπουλ πριν από λίγο καιρό.

Με τους Τέρι και Ζούμα απόντες λόγω προβλημάτων τραυματισμού και τους Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίζ να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ομάδας σε καθένα από τα τελευταία τρία παιχνίδια στα οποία έχουν συνεργαστεί, η άμυνα της Τσέλσι είναι μια μεγάλη πληγή.

Χαρακτηριστικό είναι πως φέτος, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της μονάχα μια φορά (σε ματς με τη Μπέρνλι), όταν ήρθε και η μοναδική άνετη νίκη μέχρι στιγμής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Ακόμα και στα παιχνίδια του Λιγκ Καπ, Μπρίστολ Ρόβερς και Λέστερ κατάφεραν να βρουν από δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα των «μπλε» προκαλώντας άγχος στους Λονδρέζους, ενώ και στο πρωτάθλημα, η τελευταία νίκη του συλλόγου τοποθετείται στις 27/8, στην αναμέτρηση με τους «clarets» στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Έκτοτε έχουν έρθει δύο γκολ από τη Σουόνσι, δύο από τη Λίβερπουλ, δύο από τη Λέστερ και τρία από την Άρσεναλ, ενώ είχαν προηγηθεί τα δύο από τη Μπρίστολ Ρόβερς κι ένα από τις Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ.

Μάλιστα, ακόμα και στην προετοιμασία, το φετινό καλοκαίρι, τα μοναδικά παιχνίδια στα οποία δεν παραβιάστηκε η «μπλε» εστία ήταν αυτά απέναντι στις Wolfsberger AC και τη Λίβερπουλ...